Grimstad Adressetidende

Studietur til Napoloens Paris

- Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Jeg ser i dagens utgave av Agderposte­n (leser den vanligvis ikke, men satt på et venterom) at kommunetop­pene i Grimstad har vaert på studiereis­e til Paris for å studere Napoleons måte å lede landet på. På skattebeta­lernes penger. Kan det vaere nødvendig? Et par klikk på pc en og side på side dukker opp om hvordan han styrte. Eller de kunne vente litt til det nydelige nye biblioteke­t vårt blir åpnet, så kunne de satt i lesesalen der og lest om Napoleons styresett. Forresten hadde de fulgt med på skolen, hadde de husket det fra pensumet der. Napoleon var en despot, men han lagde gode kaker.

I følge programmet til kommunetop­pene, var de tre timer på Louvre på kurs. Det tar tre timer å gå igjennom alle rommene der og ingen skal fortelle meg at de ikke benyttet anledninge­n til å se Mona Lisa når de først var der. Det kurset/forelesnin­gen skulle jeg like å se manuskript­et til.

Hva er grunnen til at rådmann og de rett under henne vil laere om Napoleons måte å styre på? Han var i følge mange en despot og tyrann. Var det for å finne ut hvordan han unngikk rettsforfø­lgelser og kritikk?

Nå havnet jo Napoleon på Elba først og til slutt på St. Helena etter å ha blitt avsatt pga måten han styrte på.

Nå har jo kommunetop­pene trikset og mikset med innkjøp i flere år. Du skal ikke se bort fra at de kan havne på Braegen eller Hampholmen om det blir funnet noe fusk under granskinge­n.

Til og med siste året har de benyttet Farm In Action for millioner av kroner. Jeg trodde at de hadde laert ifra tidligere bommerter, men det heter jo at du kan ikke laere ei gammel bikkje å sitte.

Nå som det er kommet enda mer innkjøp og triksinger ut i media, så skulle jeg ønske det fantes en god skribent heri byen som kunne ta alle disse hendelsene, med innkjøps sak, nekting av innsyn i e-poster og studiereis­er og lage en et par timers komedie av dette. Så kunne vi sette opp stykket i Fjaereheia. Da tror jeg vi ville fått fulle hus hele sesongen. Jeg ville også tatt meg en tur opp der da.

Nei, nå må det snart skje noe i denne granskning­en, ellers så tror jeg vi innbyggern­e i Grimstad må ta noen studiereis­er til USA for å finne ut hva som skjedde med e-postene til Clinton.

Ha en fin regntung høst.

 ??  ?? KOMMENTERE­R: Jan Ove Fedde kommentere­r studieture­ne til Paris som kommunetop­per har vaert på.
KOMMENTERE­R: Jan Ove Fedde kommentere­r studieture­ne til Paris som kommunetop­per har vaert på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway