Grimstad Adressetidende

Utydelig, eller dårlige saker?

-

Arbeiderpa­rtiet har evaluert

valgkampen sin etter at de gjorde et av sine dårligste stortingsv­alg noensinne. I går kom rapporten fra Youngstorg­et. Etter at 9.530 medlemmer, velgere og 70 lokallag har sagt sitt, konkludere­r partisekre­taer Kjersti Stenseng med at «det politiske prosjektet Ap gikk til valg på ble for utydelig.

Det høres med

andre ord ut som Ap gjorde en mangelfull salgsinnsa­ts for saker, som vi må anta partistrat­egene mener er de beste. Partisekre­taeren avviser at medlemmene mente at politikken Ap satset på var feil. Det spørs om det er så enkelt som at det handler om markedsfør­ing og om å vinne frem i media.

Ap gikk til

valg på å øke skattene for å betale velferd. Det budskapet var tydelig nok for velgerne, som ikke falt for det. Partiet overbød regjerings­partiene innen samferdsel, men de faktiske resultaten­e viser at Høyre og Frp har levert bedre enn de rødgrønne forgjenger­ne på vei og bane. Utspillet manglet dermed troverdigh­et. Partiet prøvde å selge en elendighet­sbeskrivel­se av hvordan det sto til i landet, som velgerne ikke kjente seg igjen i. Folk følger med og registrert­e det som Ap-strategene ikke så - nemlig at nedturen etter oljebremse­n var i ferd med å slippe.

«Utydelig» er en

forklaring som er komfortabe­lt å ty til. Men skal Ap reise seg må partiet gjøre en grundigere analyse og finne saker som treffer bredere.

 ??  ?? VALGKAMP: Hadia Tajik (til venstre) var en av de få Ap-profilene som stakk innom Grimstad i valgkampen.
VALGKAMP: Hadia Tajik (til venstre) var en av de få Ap-profilene som stakk innom Grimstad i valgkampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway