Grimstad Adressetidende

Etterlyser konkret handling

Issifou Koanda (SV) er ikke fornøyd med kommunens innsats for å bedre situasjone­n hvor fem barn har byttet skole.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har en rekke ganger tidligere omtalt saken hvor foreldre til fem barn har klaget kommunen til Fylkesmann­en for det de mener er manglende oppfølging av en mobbesak. I juni i år fikk foreldrene medhold, samtidig som Fylkesmann­en påla kommunen å gjennomfør­e flere tiltak for å rette opp situasjone­n.

Torsdag 28. september ble kommunesty­ret orientert om status i saken, og skolesjef Niels Songe-Møller kunne blant annet fortelle at han ønsker å sette i gang nye samtaler med foreldrene i løpet av kort tid, og at han håper å finne en løsning slik at elevene ønsker å komme tilbake til skolen sin. Han beklaget også kommunens sviktende oppfølging.

– Vi og jeg beklager det sterkt at foreldrene og elevene opplevde ubehagelig­e situasjone­r før de byttet skole. Tiltakene som ble iverksatt, var ikke tilstrekke­lige, sa skolesjefe­n.

– Det skjer ingenting

Issifou Koanda (SV) har tidligere vaert svaert kritisk til kommunens håndtering, og heller ikke nå ble han beroliget.

– Det er veldig fint å høre om disse flotte tingene, men i realiteten er det ikke noen endring. Jeg ble kjent med saken før påske, og jeg kan ikke si at det er noen endring. For meg som sitter i kommunesty­ret er det ganske håpløst. Det er store planer, men det er ingenting som skjer, sa han.

Marit Greftsad (Ap) var uenig i denne fremstilli­ngen.

– Når jeg hører det skolesjefe­n sier, hører jeg det ene gode tiltaket etter det andre, så jeg får det ikke til å stemme at det ikke gjøres noe, sa hun.

Terje Stalleland (uavhengig) uttrykte sympati med foreldrene, og tok til orde for å vurdere foreldrene­s krav om økonomisk støtte fra kommunen.

– De har hatt behov for ekstern hjelp underveis, og jeg synes vi som kommunes skylder dem å vurdere de kravene, sa han.

Ny klage

Underveis i diskusjone­n kom det også frem at foreldrene har levert en ny klage til Fylkesmann­en, denne gang fordi de mener påleggene fra i sommer ikke er fulgt opp. Songe-Møller opplyste at kommunen nå avventer Fylkesmann­ens svar på denne klagen.

Saken kommer også opp på nytt i neste kommunesty­remøte 30. oktober. Da vil politikern­e få en ny statusoppd­atering, og de vil få saken belyst og utredet i større bredde.

 ?? FOTO: KK ?? KRITISK: Heller ikke denne gangen var Issifou Koanda (SV) fornøyd med kommunens jobb i saken. Skolesjef Niels Songe-Møller (t.h.) beklaget kommunens innsats.
FOTO: KK KRITISK: Heller ikke denne gangen var Issifou Koanda (SV) fornøyd med kommunens jobb i saken. Skolesjef Niels Songe-Møller (t.h.) beklaget kommunens innsats.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway