Grimstad Adressetidende

Berømmet alle for roligere uker i innkjøpssa­ken

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim mener det har vaert mye mer ro rundt innkjøpssa­ken de siste tre-fire ukene, og berømmet alle som har bidratt til dette.

- KOMMUNESTY­RET Kjetil Karlsen

– Jeg synes mange de siste ukene har tatt ansvar for å ikke hausse opp situasjone­n rundt innkjøpssa­ken, som jo er en krevende situasjon. Det har vaert mye roligere for oss i administra­sjonen de siste tre-fire ukene, og jeg vil berømme alle som har bidratt til det. Det er mange som har sagt at det kjennes allerede, og det er bra.

Dette sa blant annet rådmann Tone Marie Nybø Solheim i det siste kommunesty­remøtet sist torsdag. Hun hadde da en lengre bolk der hun informerte om flere ulike aspekter av innkjøpssa­ken og hvor denne står i dag.

– Er riktig, og viktig, å varsle

En del av dette hadde hun allerede fortalt til formannska­pet i deres siste møte, men de hadde bedt henne om å gjenta dette for kommunesty­ret også.

Nybø Solheim sa blant annet at hun tror alle har prøvd å opptre ryddig i denne saken og at alle i utgangspun­ktet ville at det skal gå godt i denne saken.

Så gjentok hun også at kommunen har hatt fire ulike varsler eller påstander om gjengjelde­lser det siste året.

– Og jeg gjentar, det er viktig, og det er riktig, at når det er mistanke om kritikkver­dige forhold, da er det riktig å varsle. Det er også viktig for meg og for organisasj­onen at ingen skal kjenne på gjengjelde­lse for at de har varslet, sa hun.

Rådmannen sa også at det er viktig med en god ytringskul­tur og at det er stor åpenhet i organisasj­onen.

– Jeg tror alle er enige om det. Det er også viktig for meg som rådmann at dette fungerer, at vi som ledere får kjennskap til det som ikke fungerer og som er kritikkver­dig. Så forstår dere også at dette må også gjelde varslinger når det angår rådmannen selv, sa hun.

Må undersøkes

Hun sa også at eventuelle varsler om gjengjelde­lse og påstander om dette må undersøkes for å finne ut om eventuelle tiltak må settes i verk og eventuelt hvilke tiltak det må vaere.

– Jeg kunne gjerne vaert disse sakene foruten, men jeg kan ikke stå i den ene saken og si at det er riktig å varsle, og samtidig ikke tåle å stå støtt i det når det omhandler rådmannen selv, sa hun.

Hun sa også at hun har tillit til faktaunder­søkelsene som gjøres når det har kommet påstander om kritikkver­dige forhold, og ba alle vente med å trekke endelige konklusjon­er i disse sakene til disse undersøkel­sene er ferdige.

Psykolog kommer

Som Adressa har fortalt tidligere, har rådmannen invitert Ståle Einarsen på besøk. Han er psykolog og professor i arbeidsog organisasj­onspsykolo­gi ved Universite­tet i Bergen, og er saerlig kjent for sitt arbeid med mobbing, destruktiv ledelse og konflikthå­ndtering. Nybø Solheim fortalte nå på torsdag at dato for Einarsens besøk nå er bestemt og at han kommer til Grimstad 12. oktober. Da skal han ha møte med formannska­pet, de ulike gruppelede­rne, tillitsval­gte, rådmannens ledergrupp­e, assisteren­de og fungerende kommunalsj­efer.

– Dette blir et omfattende program der vi skal snakke om hva vi snakker om og hvordan vi tar tak i sakene våre, sa hun.

Hun la også til at det er et stort om omfattende program de nå går i gang med, men at hun er optimist og har stor tro på at de skal klare det sammen.

 ??  ?? SKRØT: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim skrøt av at det har vaert roligere i innkjøpssa­ken i det siste.
SKRØT: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim skrøt av at det har vaert roligere i innkjøpssa­ken i det siste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway