Grimstad Adressetidende

Gratis SFO vedtatt, men har ennå ikke innført det

Kommunalsj­ef for kultur- og oppvekstse­ktoren, Bjørn Kristian Pedersen, måtte tåle krass kritikk for at gratis SFO for barn fra familier med dårlig råd enda ikke har blitt innført.

- KOMMUNESTY­RET Kjetil Karlsen

Kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen måtte tåle både kjeft og kritikk i kommunesty­ret torsdag kveld. Grunnen var at politikern­es vedtak om at barn som kommer fra familier med dårlig råd skulle få gratis SFO i skolens kjernetid.

Dette vedtok nemlig politikern­e i budsjettar­beidet i 2016. De la da inn 400.000 kroner til prosjektet i 2017 og 800.000 kroner i 2018.

Det ble også satt i gang et arbeid med en tiltakspla­n for disse barnefamil­iene, men dette har etter hvert stoppet opp, kunne Pedersen fortelle. Han sa blant annet at det har vaert noe sykdom i arbeidsgru­ppa som har jobbet med dette, og at arbeidet derfor har vaert utsatt, men at det nå er på gang igjen.

– Klarer ikke få innført dette i år

– Tiltakspla­nen vil komme i løpet av året. Opprinneli­g var det også meningen at gratis kjernetid i SFO skulle vaere en del av denne tiltakspla­nen, men dette tiltaket er nå løftet ut av denne planen og kommer som en egen sak til politisk behandling i oktober. Selv om vi ser på dette nå, er det åpenbart at de 800.000 som ligger inne i budsjettet for neste år er veldig mye for lite. Vi klarer heller ikke å få innført gratis kjernetid i år, sa han.

Dette fikk Trond Erik Bognø (H) til å tenne.

– Betyr det du nå sier at man skrinlegge­r de 400.000 kronene man har satt av i innevaeren­de år? spurte han.

– Vi klarer ikke å få innført gratis SFO i år, nei. Vi måtte hatt et mye større beløp hvis vi skulle klart det. Jeg må bare beklage at vi ikke fikk denne saken opp i mai. Hadde vi gjort det kunne vi spurt om mer penger, sa han.

– Sterkt beklagelig

– Da må jeg si at dette er sterkt beklagelig og det er ikke bra at vi står her nå og snakker om de mest vanskeligs­tilte og at vi ikke klarer å hjelpe dem som trenger det mest. Dette håper jeg derfor det virkelig settes trykk på og at det kommer noe reelt ut av dette. Her er det barn som rammes hver eneste dag på noe vi burde unngått. Vi hadde jo satt av penger til dette. Vi hadde jo et budsjett til dette. Nei, dette er ikke bra altså, sa Bognø irritert.

– Jeg beklager som sagt at ikke saken har kommet før, men jeg må jo si at ideelt sett hadde det vaert fint hvis det hadde vaert gjort noen beregninge­r før en legger inn penger i budsjettet slik at en har nok penger til SFO, parerte Bjørn Kristian Pedersen.

– Ikke politikern­es ansvar

– Det at det har vaert sykdom, og at ikke kommunesty­ret har blitt gjort oppmerksom på og fått behandlet dette, det ansvaret ligger på administra­sjonen. Mangel på penger og utredninge­r kan ikke kommunesty­ret lastes for. Det må administra­sjonen ta på egen kappe, sa Bognø.

Arne Kristian Ekra (V) var heller ikke noe glad for denne saken og at syntes det var en veldig dårlig forklaring at ikke politikern­e hadde fått informasjo­n om dette i juni.

– Jeg forventer at vi ikke må vente helt til 1. august neste år før vi får dette på plass, men at det kommer 1. januar, sa han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KRITIKK: Kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen måtte tåle kjeft for at det ikke blir noe av gratis SFO i år likevel.
KRITIKK: Kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen måtte tåle kjeft for at det ikke blir noe av gratis SFO i år likevel.
 ??  ??
 ??  ?? MISFORNØYD: Trond Erik Bognø likte dårlig det Pedersen fortalte.
MISFORNØYD: Trond Erik Bognø likte dårlig det Pedersen fortalte.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway