Grimstad Adressetidende

Å årets siste travkjørin­g

- Yttervik

og hele 51 hester og ponnier påmeldt. Det er mange år siden forrige gang det var så mange til start.

– Men det ble fire-fem strykninge­r, fra folk som ikke kom seg ut på grunn av vaeret. Blant annet en hest i Birkeland, som sto til knes i vann i stallen da eierne kom ut om morgenen, det samme med en i Froland, sier Larsen. Han er godt fornøyd med at vaeret snudde da kjøringen startet.

– Vi hadde så flaks, for med 50 mm regn dagen før ble det sol undre hele kjøringa. Det er tydelig at vaergudene liker trav. Det gikk knirkefrit­t for seg, og kjøringen var et godt punktum for i år, sier Larsen.

Dagens andre løp var ponniløpet, og der stilte det mange små firbeinte til start, med små tobeinte i sulkyen bak. Det var et herlig kaos nede i stallområd­et mens de gjorde seg klare. En av dem var Oda Hermine Eiken. Hun skulle kjøre ponnien sin Bruno. Til tross for sine kun fem år, var det ikke første gangen at Oda Hermine kjørte løp. Til startstrek­en stilte også storebrore­n hennes, Storm på syv år. De to fikk hjelp av mamma og pappa før start. Pappa fikk også trimmet seg under løpet, han jogget nemlig runden gjennom leiende på Bruno. Det så lenge ut til at det skulle gå Oda Helene sin vei, men noen få meter før mål tok Viking teten og vant løpet.

Spennende treårsløp

Dagens gjeveste løp var treårsløpe­t, der vant Kilestjern­a foran Bjønnum Baus.

– Den var fryktelig god, og den har vist at den er blant de bedre hestene i landet. Den slo Bjønnum Baus, som har vaert i Kriteriekv­alifering og vunnet flere store løp. Det ble et veldig spennende løp, men Bjønnum var sjanseløs. De har fremtiden foran seg de to hestene der, sier Larsen. Han er godt fornøyd med at så mange velger å ta turen til Frivoll.

– Lokalkjøri­ng er lavterskel, eierne kan kjøre selv, og ungdommen kan prøve seg. I tillegg premierer vi godt. Det gjør at det er mange som vil ta turen. Dette er en viktig rektutteri­ngsarena, sier Larsen.

 ??  ?? , ponniløpet, men ble slått av Viking, som kom jagende bak. Pappa løp sammen med ponnien og var kanskje vel så sliten i
, ponniløpet, men ble slått av Viking, som kom jagende bak. Pappa løp sammen med ponnien og var kanskje vel så sliten i
 ??  ?? TO TIL START: Kun to hester stilte til start i det første løpet, for to år gamle kaldblods. Eld Brando med Arild Berås i sulkyen vant ganske greit.
TO TIL START: Kun to hester stilte til start i det første løpet, for to år gamle kaldblods. Eld Brando med Arild Berås i sulkyen vant ganske greit.
 ??  ?? FOLKSOMT: Sola tittet frem undre travkjørin­gen og det var godt med folk som ville få med seg årets siste travkjørin­g på Frivoll.
FOLKSOMT: Sola tittet frem undre travkjørin­gen og det var godt med folk som ville få med seg årets siste travkjørin­g på Frivoll.
 ??  ?? DAGENS SØTESTE FELT: Dagens andre løp besto av de minste firbeinte og tobeinte.
DAGENS SØTESTE FELT: Dagens andre løp besto av de minste firbeinte og tobeinte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway