Grimstad Adressetidende

Express-løper vant NM i maraton

Are Wroldsen Ribe trosset regn og vind, og sikret seg seieren i sin klasse under helgens norgesmest­erskap i maraton i Risør.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er alltid en god følelse å komme i mål på et maraton, men det er klart det er litt ekstra stas når man vinner et norgesmest­erskap, stråler Are Wroldsen Ribe.

Express-løperen vant på tiden 3.23,18, og var med det nesten 17 minutter raskere enn nummer to, Odd Gunnar Tveit fra Birkenes. Herremenne­ne konkurrere­r i klassen menn 50–54 år.

– Det skal sies at det var et noe amputert felt, siden det var voldsomt dårlig vaer. Så jeg var kanskje heldig. Når det er sagt så må man jo vaere med skal man vinne noe, og det er jo ikke min feil at ikke flere var med, sier han.

Tøft løp

Maratonløp­et i Risør var av det tøffe slaget. Løypa var en rundløype på fem kilometer, som løperne da altså løp flere ganger. I alt var løypa på 975 høydemeter.

– Det er en nokså tøff løype i Risør, langt tøffere enn det for eksempel er i Oslo maraton. Men det er likt for alle, påpeker han. I helgen var også vaeret en stor utfordring.

– På de fem første rundene var det naermest kuling imot, og piskende regn. Det var en brutal start på løpet, men så stilnet det halvveis i løpet, og det hjalp å få oppholdsva­er på de siste rundene. Men ja, vaeret og høydemeter­ne var den store utfordring­en i dette løpet, sier Express-løperen.

Planer

Wroldsen Ribe har trent hardt og mye over mange år, og i dag trener han rundt 15 timer i uka, hovedsakel­ig for å delta i triatlon-konkurrans­er. På de siste tre årene har han fått med seg rundt 20 maratonløp.

– Det er faktisk ikke så mange. Han som kom på 2. plass i min klasse har løpt 200 maratonløp i sitt liv, det er mange det, sier Wroldsen Ribe.

Til tross for at årets NM er over, har han ikke noen planer om å ta det så veldig med ro i tiden fremover.

– Det blir hytteplanm­ila om tre uker, og så skal jeg begynne å legge planene for neste år. Det er hovedsakel­ig ironman-løp jeg skal delta på da, men det blir nok noen halvmarato­nløp og maratonløp innimellom også, avslutter han.

 ?? FOTO: SOLVEIG EIKER ?? TIL TOPPS: Are Wroldsen Ribe vant foran Odd Gunnar Tveit og Svein-Tore Nilsen.
FOTO: SOLVEIG EIKER TIL TOPPS: Are Wroldsen Ribe vant foran Odd Gunnar Tveit og Svein-Tore Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway