Grimstad Adressetidende

Satser på trimløp

Lørdag 7. oktober arrangerer Institutte­t sitt første mosjonsløp. Målet er at det skal bli et årlig arrangemen­t.

- DEMENS

– For oss på Institutte­t er det viktig å vaere i fysisk aktivitet, så vi prøver å gå turer og trene litt hver dag, forteller leder og initiativt­aker Stine Kocian.

Nå arrangerer de «Løp og gå for Institutte­t» for første gang formiddage­n lørdag 7. oktober.

Frivillige

Institutte­t er et dagtilbud for godt voksne mennesker som til vanlig bor hjemme, og som klarer seg fint, men som har et behov både for å vaere i aktivitet og for å vaere i et sosialt fellesskap og bli stimulert på den måten.

Institutte­t har per dags dato ca. 30 frivillige, og Kocian vil gjerne ha flere. Hun håper med arrangemen­tet at de kan bli bedre kjent for Grimstads befolkning, og hun synes det er gøy å kunne dele dette med alle.

Løpet, som hun karakteris­erer som et lavterskel-trimløp, skal ha start og mål på Morholt der Institutte­t holder til. Løypene vil vaere på fem og ti kilometer i tillegg til at det vil vaere en løype for barn.

Kan vippse

– Det er ikke en dag hvor det er faste besøkende, og folk kan derfor kikke hvordan gården er blitt. Det blir også salg av sveler, kake og kaffe, opplyser Kocian.

– Er dette noe dere vil gjøre årlig?

– Ja, vi prøver å finne ut hva som gjør at vi kan bli mer synlige. Dette er ikke hovedsakel­ig for å tjene penger, men at Grimstad skal få komme og se hvordan vi har det, sier hun, og legger til at det ikke skal koste noe mer enn det folk har lyst til å gi i inngangspe­nger.

Det er også mulig å sykle løypa, eller rett og slett bare bevege seg rundt på plassen.

– Det er kjempegøy hvis folk vil komme og se hvor fint det er blitt.

– Vi oppfordre folk andre steder i landet til å løpe for Institutte­t. Min bror Nils Arne Øygarden skal løpe i Oslo, opplyser hun, og legger til at folk også kan bruke Vipps hvis de ønsker å støtte dem.

For mer informasjo­n se annonse i torsdagsav­isa.

 ??  ?? FOR EN GOD SAK: Stine Kocian og resten av gjengen på Institutte­t inviterer til trimløp 7. oktober.
FOR EN GOD SAK: Stine Kocian og resten av gjengen på Institutte­t inviterer til trimløp 7. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway