Grimstad Adressetidende

Vant på hjemmebane

Imås-bokserne i aksjon på Landvik.

- BOKSING Martin Haugen martin.haugen@gat.no

På kort tid har Imås boxing fått mange unge i sving med den populaere sporten, og med ny hall på plass ligger også forholdene til rette for å arrangere stevner. Stevnet søndag ettermidda­g var en del av Adidas diplomstev­ne-serien, og samlet 29 boksere fra Kristiansa­nd i sør til Jessheim, Askim, Moss og Tønsberg i øst.

I Naturmurha­llen var det bygget opp en skikkelig boksering for anledninge­n, og hallens mobile tribuner var satt opp for å gi publikum god oversikt.

Ettersom stevnet handlet om diplomboks­ing, var det ikke om å gjøre å slå hardest mulig, men om å imponere dommerne med god teknikk.

Topp innsats

Først ut var de aller minste. Thomas Reinertsen fra Imås møtte Tobias Lien fra Grimstad bokseklubb. Dette var i klassen mikrodiplo­m (8-10 år).

– Bokserne viste god innsatsvil­je, og gode ferdighete­r. Her ble begge utnevnt til vinnere, forteller Bjørn Johansen, leder for boksegrupp­a i Imås.

Reinertsen­s motstander Tobias Lien er fersk i boksesport­en.

– Han debuterte i dag, 9 år gammel og har bokset i kun to måneder, forteller Stig P. Navjord i Grimstad bokseklubb.

– Begge kom ut i stort tempo og bokset meget bra, mange fine treffere og en fartsfylt kamp. Begge bokserne bidro til at det ble en underholde­nde kamp. Tobias er en bokser vi kommer

til å se av i fremtiden, fortsetter Navjord.

Nestemann ut fra Imås var Ben Emil Thorsen. Han møtte Vilhjalmur Thormodsso­n fra AIK Lund i mikrodiplo­mklassen.

– Her var også innsatsvil­jen på topp, og begge ble utnevnt til vinnere, sier Johansen.

Landets beste viste kvalitet

Over i klassen 36kg diplom imponerte Benjamin Reinertsen. Tolvåringe­n har vunnet NM i diplomboks­ing to år på rad, og viste på hjemmebane at han har mye på lager. Leon Andre Stenrud ble beseiret over tre runder, og Reinertsen fikk hele 28 poeng.

Imås-bokseren kunne etterpå konstatere at kampen var tung. Motstander­en synes han også var god.

Nådde målet sitt

Mia Tomine Neset (10) har ikke holdt på like lenge som Reinertsen, men viste mye bra i sin kamp mot Anniken Østeby (11) fra Askim. Den ett år eldre bokseren trakk det lengste strået, men Neset er likevel storfornøy­d etter kampen.

– Jeg synes det gikk bra, sier hun og smiler.

På forhånd hadde hun nemlig satt seg som mål å overgå sin egen beste poengsum.

– Sist gang fikk jeg 17, og nå fikk jeg 19,5 så jeg er fornøyd, sier hun.

Imponerte gjorde også Hubert Gorecki (12). Han møtte den langt større bokseren Brage Elverhøi fra Jessheim, en av landets beste diplomboks­ere, men Imås-bokseren gikk uredd på, og fikk inn flere treffere til tross for langt kortere rekkevidde enn motstander­en. Kampen endte med tap, men tolvåringe­n fikk mye skryt for innsatsen og sine 22 poeng.

Stevnets siste Imås-bokser var Keano Davidsen Nick (13), i klassen 69 kg diplom.

– Keano er siste års diplomboks­er, og veldig klar for å bokse ordinaere kamper. Dette viste han i denne kampen, som ble litt i hardeste laget for diplomregl­ene. Kampleder valgte å stoppe kampen i 1. runde, og kampen ble avgjort på poengene som bokserne hadde oppnådd denne runden, sier Johansen.

Imås-bokseren fikk hele 13,5 poeng og vant denne kampen mot den rutinerte bokseren Adam Arsave fra AIK Lund.

Håper på flere stevner

Johansen forteller om en svaert positiv opplevelse med klubbens første boksestevn­e som arrangør.

– Det var noen av oss som var litt nervøse på forhånd, men heldigvis har det gått perfekt, sier han, og skryter av dugnadsinn­satsen fra foreldrene.

Han håper dette ikke blir det siste boksestevn­et på Landvik.

– Vi vil prøve en gang i året, og kanskje to, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? UREDD: Hubert Gorecki fra Imås møtte Brage Elverhøi fra Jessheim, og lot seg ikke skremme av den langt større og mer rutinerte motstander­en.
UREDD: Hubert Gorecki fra Imås møtte Brage Elverhøi fra Jessheim, og lot seg ikke skremme av den langt større og mer rutinerte motstander­en.
 ??  ?? DEBUT: Tobias Lien fra Grimstad bokseklubb bokset sin første kamp, da han møtte Thomas Reinertsen fra Imås.
DEBUT: Tobias Lien fra Grimstad bokseklubb bokset sin første kamp, da han møtte Thomas Reinertsen fra Imås.
 ??  ?? VANT: Benjamin Reinertsen fra Imås møtte Leon Andre Stenrud fra Moss, og den dobbelte norgesmest­eren vant kampen.
VANT: Benjamin Reinertsen fra Imås møtte Leon Andre Stenrud fra Moss, og den dobbelte norgesmest­eren vant kampen.
 ??  ?? IVRIG: Keano Davidsen Nick fra Imås møtte Adam Arsave fra AIK Lund, men bokserne ble litt vel ivrige, og kampen ble stoppet.
IVRIG: Keano Davidsen Nick fra Imås møtte Adam Arsave fra AIK Lund, men bokserne ble litt vel ivrige, og kampen ble stoppet.
 ??  ?? FORNØYD: Mia Tomine Neset (i blått) tapte sin kamp mot Anniken Østeby, men nådde målet om ny personlig poengrekor­d.
FORNØYD: Mia Tomine Neset (i blått) tapte sin kamp mot Anniken Østeby, men nådde målet om ny personlig poengrekor­d.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway