Grimstad Adressetidende

Krevende arbeidsmil­jø

-

I løpet av

fire måneder - fra mai til og med august - rapportert­e ansatte innen helse- og sosialsekt­oren i Grimstad kommune om 192 uønskede hendelser. Det omfatter vold, trusler og trakasseri­nger. Innen kultur og oppvekst var tallet 36.

Selv om tallene

har gått noe ned, vitner de likevel om harde tak og en krevende hverdag på jobben for mange ansatte, spesielt på bo- og omsorgssen­trene Frivolltun og Feviktun. «Disse hendelsene påvirker hverdagen til de ansatte og gjør noe med dem. Flere blir anspente, provosert og føler redsel». På utsiden er konsekvens­ene blant annet blåmerker og hjerneryst­else.

Kommunens fagfolk innen

helse og omsorg, samt oppvekst, jobber ikke bare med solskinnsh­istorier. Virkelighe­ten kan vaere tøff og problemati­sk for dem de er satt til å ta vare på. Ikke alle vet verken sitt eget eller andre beste. Derfor er det ikke til å unngå at det forekommer «uønskede hendelser» i gitte situasjone­r.

Rådmann Tone Marie

Nybø solheim slo fast i Adressa lørdag at tallene er for høyte over tid. Ja, det er lnødvendig å ha som mål å redusere dette mest mulig. Ikke minst viktig er det å undersøke om noen av dem kan skyldes systemsvik­t eller lav ressursinn­sats - altså noe kommunen selv kan gjøre noe med.

 ?? ARKIV ?? TØFF ARBEIDSDAG: Ansatte innen helse- og omsorgssek­toren får trusler og opplever vold og trakasseri­ng. Bildet viser Feviktun.
ARKIV TØFF ARBEIDSDAG: Ansatte innen helse- og omsorgssek­toren får trusler og opplever vold og trakasseri­ng. Bildet viser Feviktun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway