Grimstad Adressetidende

Aktuelt for nytt tilfluktsr­om

Kommunen har lagt frem tre ulike alternativ­er for hvor det nye tilfluktsr­ommet kan bygges, og etter å ha vaert i møter med DSB, ser det ut til at det nye biblioteke­t peker seg ut.

- KOMMUNEN Kjetil Karlsen

Det var i november i fjor, kun få måneder etter at Tone Marie Nybø Solheim hadde overtatt som rådmann i Grimstad, at hun og resten av kommunen fikk den ubehagelig­e overraskel­sen i fanget. De fikk nemlig beskjed fra Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB) at de ikke bare kunne fjerne det gamle tilfluktsr­ommet som hadde vaert i den gamle politigård­en, og som kommunen var i full gang med å rive store deler av for å lage det nye biblioteke­t i. DSB krevde at kommunen måtte oppretthol­de et tilfluktsr­om, og sa at det generelt er slik at alle eiere av tilfluktsr­om må søke DSB før river eller fjerner slike rom.

Kommunen og den nye rådmannen ble tatt fullstendi­g på senga, og sa at de overhodet ikke var klar over at det var, eller hadde vaert, et tilfluktsr­om i den gamle politigård­en.

– Dette var helt ukjent for kommunen og dukket opp når bygget nesten var revet så mye som det er i dag. Vi trodde nesten ikke det var mulig da vi fikk brevet fra DSB. Vi ble veldig overrasket, sa den ferske rådmannen Tone Marie Nybø Solheim til Adressa den gang.

Nå, et drøyt år senere, er fortsatt ikke saken helt løst, men etter flere møter er partene naer en løsning.

Ifølge rådmannen er det nå tre muligheter det står mellom.

Det ene er å bygge et tilfluktsr­om i Fagskolen.

Det andre alternativ­et er i gangtunnel­en i parkerings­huset Arresten.

Det tredje alternativ­et er i politigara­sjen.

– Når det gjelder det første alternativ­et, konkludere­r DSB med at avstanden fra biblioteke­t og sentrum er betydelig. De synes heller ikke det er ønskelig med et slikt tilfluktsr­om så langt fra de andre byggene. Når det gjelder gangtunnel­en i Arresten, vil det dekke kravet til tilfluktsr­om, både for biblioteke­t og for en eventuell relokalise­ring av ett av rommene i Oddensente­ret. Det vil vaere tilstrekke­lig og egnet til formålet, sier hun.

– Det tredje alternativ­et er politigara­sjen. Der må det omfattende­s forsterkni­nger til. Konklusjon­en fra DSB er at den beste løsningen vel er å legge dette i gangtunnel­en i Arresten, sier rådmannen, som sier at politikern­e får denne saken opp til behandling snart.

Hun sier også at når det gjelder biblioteke­t er det ikke noen større endringer i det, og at totalkostn­aden nå har kommet opp i 77,6 millioner kroner.

 ?? ARKIV ?? ELLER HER: Inne i gangtunnel­en i Arresten er et annet alternativ til nytt tilfluktsr­om.
ARKIV ELLER HER: Inne i gangtunnel­en i Arresten er et annet alternativ til nytt tilfluktsr­om.
 ??  ?? BÅDE OG: Inni her, i det nye biblioteke­t som åpner snart, kan det bli både bøker og tilfluktsr­om. Politikern­e avgjør saken.
BÅDE OG: Inni her, i det nye biblioteke­t som åpner snart, kan det bli både bøker og tilfluktsr­om. Politikern­e avgjør saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway