Grimstad Adressetidende

Starter jakten på den neste Valentin

-

hovedsak inneholder seks større roller, med selve Valentin som det største.

Med seg på laget har Grjotheim komponiste­ne Arve Konnestad og Peter Haltorp. I tillegg blir Bentein Baardson som blir med som regissør.

Det er Kastellet som står som produsent for musikalen, men de får god hjelp av Kilden. Blant annet blir audition 4. november holdt i Kristiansa­nd på Kilden.

Utfordrend­e

Komponist Peter Haltorp erkjenner at han er veldig spent på hvem som dukker opp på audition om enn knapp måned.

– Vi kjenner jo musikken godt og vet hva som skal til for å mestre rollene.

– Er rollene utfordrend­e musikalsk?

– Ja, det må vi vel kunne si. Vi bør vel helst ha noen rutinerte som kan synge, sier han.

– Og spille skuespill, legger Grjotheim til.

– Det finnes mange i regionen som håndterer begge deler, fortsetter han.

Rent praktisk må man melde seg på audition. Dette gjør man på Kildens hjemmeside hvor man også kan lese mer om de forskjelli­ge rollene.

– Man kan enten gå for en spesiell rolle, eller bare møte opp og gjøre sitt beste, så kan vi plassere dem slik vi føler, sier Sølvi Kleiva Ugland, kunstneris­k leder i Kastellet.

Rekker ferie

Til forskjell fra tidligere år begynner prøvene litt senere på sommeren i år. Med oppstart i midten av juli betyr det at man kan få tid til både en ferietur og en rolle i Valentin, om man ønsker det.

– Grunnen til at vi starter senere er at vi ønsker litt mørkere lyssetting, sier Kleiva Ugland.

Musikalen har som nevnt sitt opphav fra Fjaere ungdomssko­le for sju år siden. Arve Konnestad vet at minst én av dem som spilte en rolle den gangen, også skal prøve seg på audition denne gangen.

– Det blir jo ekstra morsomt, sier Konnestad.

Grjotheim understrek­er at det er mye som er endret og lagt til fra den første oppsetning­en, både når det gjelder tekst og musikk.

– Stykket skal tilpasses Fjaereheia. Derfor er noen scener endret, mens andre er helt nye. I tillegg er det en del helt nye musikk. Alt er gjort slik at det passer formatet i Fjaereheia. I tillegg skal Bentein Baardson sette sitt håndtrykk på det. Da forventer vi at det blir bra, sier Grjotheim.

80 roller

Både Grjotheim, Konnestad og Haltorp gleder seg stort til å se hvem som dukker opp på første audition-runde 4. november.

– Det er jo helt avgjørende for stykket at det kommer noen gode artister, sier Haltorp.

– Også er det viktig å presisere at vi søker både amatører, semiproffe og proffe. Vi skal bekle opp mot 80 roller, påpeker Kleiva Ugland.

– Det er jo blant annet en del befolkning i Roma. Der er det folk i alle aldre. Vi trenger blant annet soldater, mødre og barn, sier Grjotheim.

Det er myten om St. Valentin som er opphavet til musikalen. «Valentino», som italienern­e kaller ham, var en prest som hjalp soldater å gifte seg i hemmelighe­t. Det ble ikke godt tatt imot av keiseren som svarte med å fengsle ham. I fengsel fikk han et godt forhold til en av fangevokte­rne – og hans blinde datter. Hun ble smuglet inn i cellen for å få en utdannelse av Valentin, men i stedet oppsto det følelser.

Valentin blir til slutt dømt til døden og skriver et brev til den blinde jenta; det første valentinko­rtet.

I løpet av de siste årene har musikalen blitt satt opp flere steder i Italia etter at den ble en suksess i byen Terni.

 ??  ??
 ??  ?? AUDITION: Sølvi Kleiva Ugland (t.v.), Arve Konnestad, Peter Haltorp og Odd Grjotheim ser fram til å starte jakten på 80 roller til musikalen Valentin.
AUDITION: Sølvi Kleiva Ugland (t.v.), Arve Konnestad, Peter Haltorp og Odd Grjotheim ser fram til å starte jakten på 80 roller til musikalen Valentin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway