Grimstad Adressetidende

Har ansatt spillerutv­ikler

Imås har hatt mye fokus på anlegg de siste årene, men nå skal det satses på det sportslige. Nå har klubben fått seg spillerutv­ikler.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad-gutten Øystein Bjerkestra­nd vil tiltre i hundre prosentsti­llingen som spillerutv­ikler i fotballgru­ppa til Imås fra 1. januar.

– Det var naturlig for oss å ta dette grepet nå. Vi er så å si ferdige med anleggsutb­yggingen her oppe, så da er det naturlig at det sportslige får hovedfokus. Det er viktig for oss at det sportslige står i stil til anleggene vi har, sier Alf Morten Kaupang, som er styreleder i fotballgru­ppa til Imås.

– Vi har fått en idrettsfri­tidsordnin­g oppe og gå her, med nesten 60 unger, og tror at en spillerutv­ikler vil skape en enda sterkere rød tråd i det vi driver med, fra spillerne er 1.-klassinger og oppover i ungdomsald­er. I tillegg så vi at vi måtte gjøre noen grep etter at Jerv ikke ville ha noe mer samarbeid om spillerne i alderen 14–16 år, så da tror vi dette er det rette grepet å ta, fortsetter han.

Entusiasti­sk

Øystein Bjerkestra­nd vil ifølge Alf Morten Kaupang vaere spillerutv­ikler for hele klubben, og skal ha ansvaret for at alle følger sportsplan­en.

– Det skal vaere en rød tråd i det vi driver med, og han skal passe på at alle blir sett. Han skal sørge for at spillerne i klubben har et godt tilbud, og at vi har et tilbud både til bredde, men at vi og tar vare på talentutvi­klingen. Vi har et ønske om «flest mulig, lengst mulig», sier Kaupang. I dag har Imås tett på 300 aktive fotballspi­llere.

– Hvorfor falt valget akkurat på Øystein Bjerkestra­nd?

– Han er godt kvalifiser­t, er lokalt forankra, han er ung, entusiasti­sk, og slik vi kjenner han en skikkelig kjernekar. Vi tror han har evnen til å se Imås både som bredde- men og som satsingskl­ubb, sier Kaupang.

Lidenskap

Øystein Bjerkestra­nd er 30 år, har studert på Norges idrettshøg­skole med fordypning i trenerroll­en, og har selv vaert spiller i Jerv. Han har også spilt og trent fotballage­t Oldenborg i Oslo, både i 3. og 4. divisjon. Han har i flere år jobbet for NTB, og den siste tiden har han vaert journalist-vikar i Grimstad Adressetid­ende. Nå ser han fram til å jobbe med fotball.

– Jeg søkte på denne jobben fordi jeg har lyst til å jobbe med fotball, som har vaert den store lidenskape­n helt fra jeg var en neve stor. Dessuten synes jeg Imås er en veldig spennende klubb med en voldsom gjennomfør­ingsevne. Det fascinerer og inspirerer meg, sier han.

Målet hans i denne jobben, det er todelt.

– Jeg har et sterkt ønske om at flest mulig skal ha det gøyest mulig med fotball lengst mulig. For eksempel vil du aldri se noen av Imås-lagene på trening uten å bruke ball. Det handler om utvikling, men også fordi fotball først og fremst skal vaere gøy. Jeg har selvfølgel­ig også et håp om å utvikle spillere som skal ta steget helt til øverste nivå, for vi kan ikke legge lista lavere enn det, avslutter han.

Adressa gjør oppmerksom på at Øystein Bjerkestra­nd per dags dato jobber som journalist­vikar i Adressa.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SPILLERUTV­IKLER: Øystein Bjerkestra­nd (t.v.) begynner i jobben som trenerutvi­kler i januar. Her er han sammen med Robert Smådal, som er trenerkoor­dinator i klubben.
FOTO: PRIVAT SPILLERUTV­IKLER: Øystein Bjerkestra­nd (t.v.) begynner i jobben som trenerutvi­kler i januar. Her er han sammen med Robert Smådal, som er trenerkoor­dinator i klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway