Grimstad Adressetidende

Tellefsen gleder seg til Grimstad-besøk

Det blir alt fra alvor til klovnestre­ker når Arve Tellefsen inviterer til konsert sammen med Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestra­nd i Grimstad kirke om én uke.

- red@gat.no

Tellefsen skal på kjent vis traktere fiolinen, mens Gimse og Bjerkestra­nd skal spille på henholdsvi­s flygel og synthesize­r. Alle tre er kjente navn i norsk musikk, men ofte har to og to av dem gjort ting sammen. Nå skal de tre vennene endelig gjøre noe alle tre.

– Det er tre gode kamerater som skal spille sammen. De to andre er jo veldig unge (51 og 62 år), så jeg blir nissen på lasset, ler 80 år gamle Tellefsen.

– Vi kaller det bilder fra tre musikerliv. Vi er tre forskjelli­ge musikere, men nå slår vi oss sammen og spiller litt Grieg, Sergej Rachmanino­v, Ole Bull, Arne Norheim og filmmusikk, for å nevne noe. Det blir et blandet program med ting vi liker å spille, forteller Tellefsen.

Det er lenge siden den verdenskje­nte fioliniste­n har besøkt Grimstad. Tidligere dro han stadig på turneer rundt om i landet, men det begynner å bli noen år siden.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Grimstad.

– Og hva kan Grimstad-publikum vente seg?

– Det blir en blanding av alvor og glede, og så kan man jo risikere noen klovnestre­ker innimellom. Men det viktigste er at vi hele tiden strekker oss etter å spille god musikk, sier Tellefsen.

Konserten i Grimstad arrangeres tirsdag 17. oktober. Den arrangeres av organisten­e i Landvik og Grimstad menighet.

Tellefsen vant for øvrig hederspris­en under årets Spellemann-utdeling.

 ?? FOTO: PER HEIMLY ?? TRIO: Arve Tellefsen ser fram til å spille konsert med sine gode venner.
FOTO: PER HEIMLY TRIO: Arve Tellefsen ser fram til å spille konsert med sine gode venner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway