Grimstad Adressetidende

Jubler over kjemperesp­ons

Familiene Måge og Endresen pleier å spise middag sammen hver tirsdag, men denne tirsdagen tok de turen til Mør og spiste for 100. Det falt virkelig i smak.

- SPIS FOR 100 b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Restaurant­tilbudet Spis for 100 pågår denne uka. Kjøkkensje­f Hans Petter Klemmetsen er kjempeforn­øyd. – Nå er det smekkfullt her og folk står i kø i døra for å komme inn, uttalte Klemmetsen.

– Vi har aldri spist her før, men dette var veldig godt, sier Inger Måge. – Enig. Vi skulle hatt det slik hver dag, sier Jennifer Endresen.

Adressa treffer dem på Mør, der de er med resten av de to familiene sine. To familier som liker godt å vaere sammen. Hver tirsdag spiser de nemlig middag sammen hos hverandre, men denne dagen ville de gjøre noe annerledes. Tidligere på dagen hadde Inger Måge sett en annonse på Facebook om at det denne uka er «Spis for 100» i Grimstad, og dette ville de prøve. De tok derfor turen ned til Mør, og ble ikke skuffet.

– Skulle ha gjort dette oftere

– Vi skulle gjerne ha gjort dette oftere for det er så god pommes frites her, sier David Bjerk Endresen begeistret.

Men de kommer nok ikke til å begynne å gå ut og spise hver uke.

– Nei. For det første er det ganske dyrt for en hel familie å gå ut og spise. For det andre er Kenneth veldig flink til å lage mat så det er veldig sjeldent vi går ut. Men dette var veldig godt, sier Jennifer Endresen.

Lot seg begeistre

Andre som også var fornøyde var de tre generasjon­ene Kallebergs. De var også på Mør: Randi Gran, med dattera Marianne Kalleberg og barnebarne­t Henrik Kalleberg. Pappa Gunnar Kalleberg, som driver utestedet og gastropube­n Madam Reiersen i Arendal sammen med Marianne, var ikke med denne dagen. Det var Randi Gran som hadde invitert dattera og barnebarne­t bort til Grimstad for å vise dem at det kan lages god

mat her i byen også.

– Det var nydelig mat her, sier Marianne, og forteller at de skal ha Spis for 100 i Arendal neste uke. Denne dagen er hun imidlertid ikke ute for å spionere, men for å la seg begeistre av maten.

– Og så er det veldig bra at det er så god oppslutnin­g om dette tiltaket. Hvis ikke det hadde vaert det hadde en gjort noe feil, sier Marianne Kalleberg.

På kjøkkenet er det full rulle, og både servitører og kokker jobber som bare det.

Kokk Øyvind Haug forteller at de har bestilt inn tre-fire ganger så mye mat som de pleier til en vanlig tirsdag, og at det er fullt trøkk. De liker likevel at det er så mange som kommer ut for å spise på en vanlig hverdag.

– Helt fantastisk

Det gjør de også på Smag og behag. Og der hadde det virkelig vaert fullt trøkk hele dagen. Kjøkkensje­f Hans Petter Klemmetsen sto over grytene og kokkelerte, mens de andre medarbeide­rne og servitøren­e løp for å fylle på nye ladninger på tapasen.

– Det har vaert helt fantastisk her i dag med masse gjester og folk helt fra vi åpnet og fram til nå. Nå er det smekkfullt her og folk står i kø i døra for å komme inn. Nei, dette er virkelig gøy, sier han tirsdag ettermidda­g.

Da Grimstad arrangerte «Spis for 100» i vår, hadde de 500 gjester om dagen, mens de pleier å ha 50 på en vanlig tirsdag. Denne tirsdagen anslår han at det har vaert 200–300 innom dørene, så langt. Og ennå er det bare tidlig på ettermidda­gen.

Også på de andre spisestede­ne som Adressa var inne på tirsdag, som Platebaren­s bakgård og Apotekerga­arden, var de strålende fornøyd med dagen og hvor mange gjester de hadde hatt.

– Det har vaert helt fantastisk her, sier Line Ostad bak disken på Apotekerga­arden.

Også på Platebaren meldes det om svaert stort oppmøte go en god dag på jobb.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? SAKEN ER BIFF: Det var god stemning rundt bordet til John Arne Måge (t.v.), pappa Kenneth Måge, Elsa Cathrine Måge, Da med biffen og syntes den smakte veldig godt.
SAKEN ER BIFF: Det var god stemning rundt bordet til John Arne Måge (t.v.), pappa Kenneth Måge, Elsa Cathrine Måge, Da med biffen og syntes den smakte veldig godt.
 ??  ?? HELT FULLT: Da Adressa var innom Smag og behag tirsdag ettermidda­g, var det helt fullt på alle bordene i begge etasjene, og folk såuttilåhy­ggeseg.
HELT FULLT: Da Adressa var innom Smag og behag tirsdag ettermidda­g, var det helt fullt på alle bordene i begge etasjene, og folk såuttilåhy­ggeseg.
 ??  ?? LOT SEG FRISTE: Det var en rikholdig tapasbuffé man kunne forsyne seg av på Smag og behag, og det var det mange som lot seg friste.
LOT SEG FRISTE: Det var en rikholdig tapasbuffé man kunne forsyne seg av på Smag og behag, og det var det mange som lot seg friste.
 ??  ?? TRAVELT: Det er mange grønnsaker og gulrøtter som skal kuttes og kokes når man har mange gjester, men Maciej Weselak er fornøyd.
TRAVELT: Det er mange grønnsaker og gulrøtter som skal kuttes og kokes når man har mange gjester, men Maciej Weselak er fornøyd.
 ??  ?? GØY: Nichlas Brede Iversen (t.v.), Kjetil Haglund, Aina Marie Olsen, Hans Petter Klemmetsen og Maciej Weselak hadde det gøy på jobb.
GØY: Nichlas Brede Iversen (t.v.), Kjetil Haglund, Aina Marie Olsen, Hans Petter Klemmetsen og Maciej Weselak hadde det gøy på jobb.
 ??  ?? vid Bjerk Endresen, Markus Endresen (bak i midten), mamma Inger Måge og mamma Jennifer Endresen. De koste seg alle
vid Bjerk Endresen, Markus Endresen (bak i midten), mamma Inger Måge og mamma Jennifer Endresen. De koste seg alle

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway