Grimstad Adressetidende

Nå gir han seg som syklist på toppnivå

Mathias Skjold (21) har bestemt seg for å legge sykkelskoa på hylla, nå som Team Sparebanke­n Sør ikke eksisterer lenger.

- b SYKKEL b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Mathias Skjold var for få år siden ett av Grimstads største sykkeltale­nter noensinne. Nå har Grimstad-gutten valgt å legge opp.

Mathias Skjold var for få år siden ett av Grimstads største sykkeltale­nter noensinne. Etter ett år i Team Sparebanke­n Sør, har nå Grimstad-gutten valgt å legge opp. Hans siste ritt var lagtempoen i VM i Bergen, hvor Team Sparebanke­n Sør fikk lov å stille.

– Jeg bestemte meg for det etter sesongen, at jeg skulle la det gå noen uker for å se om motivasjon­en til å fortsette dukket opp, men det har den ikke gjort. Jeg hadde egentlig tenkt at jeg skulle gi syklingen ett år til, vaere med Team Sparebanke­n Sør og se hvordan det gikk, men nå er jo ikke det laget mer, og jeg kjenner derfor at jeg er litt ferdig som syklist. Jeg har lyst til å gjøre noe annet, sier Mathias Skjold.

Han var et stort talent, og hevdet seg i Norgestopp­en, saerlig som 15-16-åring. Han ble UMmester på tempo i 2012, og har også en 4. plass på tempo i junior-NM. Han har vaert innom landslaget, og blant annet syklet Paris-Roubaix for juniorer.

– Det er nok UM og tiden som 15-16-åring som har vaert morsomst sånn resultatme­ssig, men det var også bra å vaere junior, sier Skjold.

Han syns det er litt vemodig å nå gi seg, men er klar på at det å legge opp er det rette valget for han nå.

– Nå som laget måtte legges ned, måtte jeg ha tatt et steg ned igjen, og jobbet meg opp for å få en plass på ett annet lag. Så måtte vi tatt det videre derfra. Jeg har ikke motivasjon nok til å gjøre det nå, og har lyst til å gjøre andre ting her i livet også. Sykling er veldig tidkrevend­e, sier han. Skjold hadde ikke tilbud fra noe annet lag. – Hva skal du gjøre nå? – Det er det jeg prøver å finne ut av nå. Det blir nok litt jobbing fremover, og så blir det nok noe skole etter hvert. Jeg får ta tiden til hjelp, sier han.

En annen Grimstad-gutt som ikke får sykle for Sparebanke­n Sør mer, er Fridtjof Røinås, som har vaert med på laget i flere år.

Da Adressa pratet med sportssjef i Team Sparebanke­n Sør for en stund tilbake, Atle Kvålsvoll, var det ifølge han flere lag som ønsket å knytte til seg Røinås.

Adressa lyktes ikke i å få kontakt med Røinås onsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH WIKAN, TEAM SPAREBANKE­N SØR ?? FERDIG: Mathias Skjold har bestemt seg for å legge opp, nå som Team Sparebanke­n Sør er historie.
FOTO: KENNETH WIKAN, TEAM SPAREBANKE­N SØR FERDIG: Mathias Skjold har bestemt seg for å legge opp, nå som Team Sparebanke­n Sør er historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway