Grimstad Adressetidende

Tomannsbol­ig ødelagt i brann

En tomannsbol­ig i Dalveien i Groosåsen fikk store skader etter en brann tirsdag. Ingen ble skadet i brannen.

- b SAMFUNN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Brannvesen­et hadde en vanskelig jobb, da det skulle få kontroll på brannen i Dalveien tirsdag kveld.

Det var klokken 17.23 tirsdag kveld at brannvesen­et fikk melding om en brann i Dalveien.

«1723. Dalveien 7, Grimstad. Brann i bolig. Alle nødetater på stedet», skrev Agder politidist­rikt på Twitter kort etter.

Litt senere, en drøy halvtime etterpå, la de ut en ny tweet: «Brann i tomannsbol­ig. Alle skal vaere ute av boligen. Mye skader på huset. Det brenner fortsatt på stedet».

Audun Eide, operasjons­leder i Agder politidist­rikt, sier til Adressa at de fikk melding om en mulig brann på kjøkken. Dette var i Dalveien 7a i Groosåsen.

Vet ikke årsaken

– Jeg kan foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen. Vi fikk melding om at den hadde startet på kjøkkenet, men om dette stemmer, kan jeg ikke si nå, sa han til Adressa tirsdag kveld.

Da brant det fortsatt på stedet, men det var ingen til stede i boligen lenger.

Ifølge Eide er det registrert at det bor seks personer i leilighete­n der brannen startet, og at ingen av disse skal vaere skadet.

– Nei, ikke det jeg vet noe om nå i hvert fall. Sannsynlig­vis ikke. De som har vaert inne i leilighete­n har kommet seg ut, og jeg vet ikke hvor mange som har vaert der inne heller, sa han videre.

Han vet heller ikke hvor mange av disse som var til stedet da det begynte å brenne.

– Veldig store skader

– Hvor store skader har det blitt på bygget?

– Jeg har skjønt det slik at det skal vaere veldig store skader på begge leilighete­ne, både 7a og 7b, sier han, uten å kunne gå mer i detalj på hva det betyr.

– Jeg er der ikke selv, men har sett bilder av store flammer, sier Eide.

Heller ikke Eirik Evensen, varabranns­jef i Grimstad, kunne tirsdag kveld si hvor brannen startet, men sa at de fikk melding fra 110 om at det brant i en komfyr. De rykket derfor ut med 14 mann. Han sier også at det hadde brent mye. Brannvesen­et hadde også en vanskelig jobb.

– Sliter med å få slukket den

– Vi sliter med å få slukket den. Den har nemlig spredt seg til hulrom. Disse er det vanskelig å få lokalisert og dermed blir det vanskelig å få slukket brannen, sa han til Adressa.

Han sa også at det hadde blitt mye skader på bygget.

– Dette har vaert en vanlig brann, men alle branner går raskt. Egenarten med denne brannen var at den startet på kjøkkenet og spredde seg opp i de kalde kanalene på loftet der den spredte seg, sa han.

Politistas­jonssjef Terje Gundersen sier til Adressa at de har hatt krimteknik­ere oppe på branntomta som har jobbet der, men at det foreløpig er for tidlig å si hva årsaken til brannen er.

– Det vil vi først kunne si bedre når vi får svar på analysene, sier han.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN/ FROLENDING­EN ?? KRAFTIG: Slik så det ut etter at det begynte å brenne i tomannsbol­igen i Dalveien tirsdag kveld.
ALLE FOTO: BAARD LARSEN/ FROLENDING­EN KRAFTIG: Slik så det ut etter at det begynte å brenne i tomannsbol­igen i Dalveien tirsdag kveld.
 ??  ?? STORE SKADER: Brannvesen­et hadde en vanskelig jobb, og det ble store vannskader på boligen etter at brannen var slukket.
STORE SKADER: Brannvesen­et hadde en vanskelig jobb, og det ble store vannskader på boligen etter at brannen var slukket.
 ??  ?? FULL FYR: Det brant i de øvre delene og på loftet i tomannsbol­igen, og det ble mye røyk.
FULL FYR: Det brant i de øvre delene og på loftet i tomannsbol­igen, og det ble mye røyk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway