Grimstad Adressetidende

Hest med kusk påkjørt

En kvinne som var ute med hest og sulky tirsdag kveld ble påkjørt av en bil. Etterpå pågikk det en leteaksjon etter hesten som løp av gårde etter sammenstøt­et.

- b HESTEULYKK­E b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

«Opplandsvn. 235. Grimstad. Trafikkuhe­ll. Melding om bil som har kjørt på hest med sulky. Mulig en person skadd. Politi og ambulanse rykker ut».

Slik lød Agder politidist­rikts Twitter-melding ved 19.45-tida tirsdag kveld. Ifølge politibetj­ent Torjus Njølstad på åstedet viste det seg at kvinnen var på vei til å krysse Opplandsve­ien like etter avkjøringe­n inn til Rosholt. Hun ble da truffet av en bil som mest sannsynlig kom i retning fra Kryssen.

– Ikke synlige skader

Ifølge fvn.no var kvinnen bevisstløs etter hendelsen, men ved bevissthet da ambulansen kom.

– Men hun skal ikke ha fått synlig skader etter sammenstøt­et, sier han.

Hun ble deretter kjørt til akuttmotta­ket ved Sørlandet Sykehus i Arendal for en sjekk.

Mens ambulansen tok hånd om kvinnen, var det ingen som klarte å gjøre noe med hesten. Den stakk av med sulkyen på slep etter ulykken. Det pågikk derfor en leteaksjon med flere involverte etter ulykken.

Mistet ikke førerkorte­t

Senere på kvelden fikk Adressa opplyst at hesten hadde blitt funnet litt over klokka 21. Den hadde da vaert på bortkommet i rundt halvannen time. Etter at den var funnet, ble den sendt til travbanen på Frivoll hvor den ble undersøkt av veterinaer. Den hadde nemlig skadet seg i sammenstøt­et med bilen.

Føreren av bilen, en mann, mistet ikke førerkorte­t etter hendelsen og fikk kjøre bilen hjem.

– Jeg vet ikke hvorfor dette skjedde, men mannskapen­e på åstedet vurderte vel situasjone­n slik at det ikke var grunnlag for å beslaglegg­e førerkorte­t, sa Audun Eide til Adressa tirsdag kveld.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/ FROLENDING­EN ?? BLE FUNNET: Hesten ble funnet like etter klokka 21 etter drøyt halvannen time på frifot.
FOTO: BAARD LARSEN/ FROLENDING­EN BLE FUNNET: Hesten ble funnet like etter klokka 21 etter drøyt halvannen time på frifot.
 ??  ?? TRUFFET: Det var denne bilen som traff kvinnen som var ute med en hest med sulky.
TRUFFET: Det var denne bilen som traff kvinnen som var ute med en hest med sulky.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway