Grimstad Adressetidende

Konsert med kjente rockelåter

Grimstad RockFest har nok en gang booket inn et band sammensatt av musikere fra flere store band.

- KONSERT b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Konsertarr­angøren har de siste årene hatt flere tributeban­d på besøk til Grimstad, senest da svenske Guns N’ Posers hyllet Guns N’ Roses på Bluebox 16. september. Det har også vaert mange gamle helter på besøk, for eksempel da Ken Hensley fra Uriah Heep eller Fish fra Marillion gjestet Grimstad.

Flere av arrangøren­s populaere konserter har også vaert med band sammensatt av musikere fra andre band, som typisk spiller låter fra disse bandene, samt andre favoritter i hardrock- og heavy metalsjang­eren.

Proffe artister

20. oktober er det klart for en ny slik konsert på Bluebox, når Alliegence og Rock spiller en av bare to konserter i Norge denne høsten.

– Dette er et band med rockestjer­ner som spiller i andre store band. De skal kun gjøre to konserter i Norge og den ene er hos oss, forteller Jon Atle Thygesen i Grimstad RockFest.

– I mai 2016 hadde dette nye «All-star»-bandet sin spilledebu­t, med medlemmer fra Ozzy Osbourne, Europe, Hammerfall, og nå med vokalisten fra «nye» Rainbow, sier han.

Ritchie Blackmore og Rainbow holder konserter igjen med ny lineup, og her er Ronnie Romero vokalist. Thygesen tror denne konserten vil falle i smak hos alle som er glade i tungrock og metal.

– Det er duket for en helaften med klassiske hardrock- og heavy metal-låter, som de fleste har et forhold til, lover han.

Bandet består av Gus G (Ozzy, Firewind) på gitar, John Levén (Europe) på bass, Anders Johansson (Hammerfall, Yngwie Malmsteen) på trommer og Ronnie Romero (Rainbow) på vokal.

Alegiance of Rock lover i et presseskri­v at det blir låter plukket fra de ulike bandenes backkatalo­g, fra fortid, nåtid og fremtid – og mere til.

– Et show man ikke bør gå glipp av, står det.

Som supportban­d stiller Ghost Avenue. De spiller musikk inspirert av heavy metalsjang­erens gullalder på 80-tallet.

 ??  ?? RAINBOW: Ronnie Romero er til daglig vokalist i Rainbow. 20. oktober kommer han og Allegiance of Rock til Grimstad.
RAINBOW: Ronnie Romero er til daglig vokalist i Rainbow. 20. oktober kommer han og Allegiance of Rock til Grimstad.
 ??  ?? HARDTSLÅEN­DE: Anders Johansson og resten av bandet lover en helaften for hardrock- og metalfans.
HARDTSLÅEN­DE: Anders Johansson og resten av bandet lover en helaften for hardrock- og metalfans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway