Grimstad Adressetidende

Hun rører likevel ikke økonomi sjefsstill­ingen

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim vil likevel ikke gjøre noe med økonomi sjefsstill­ingen til Helge Moen. Det har hun nå endelig bestemt seg for i sitt store omorganise­rings prosjekt.

- KOMMUNEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det var i januar i år at rådmann Tone Marie Nybø Solheim fikk et omfattende oppdrag av politikern­e. I kjølvannet av den store innkjøpssa­ken, vedtok nemlig kommunesty­ret at de «forutsette­r at rådmannen iverksette­r nødvendige endringer i organisasj­onen. Det kan vaere både strategisk­e, organisato­riske og personalme­ssige grep. Formannska­pet skal holdes fortløpend­e orientert.»

Senere kom det kraftig kritikk, ikke minst fra økonomisje­f Helge Moen og hans advokat Magne Olsen, og fra flere politikere på forslaget til omorganise­ringen i kommunen. Økonomisje­fen mente blant annet at rådmannens forslag til omorganise­ring ville vaere en ulovlig gjengjelde­lse for at han tidligere varslet om mulige kritikkver­dige forhold nettopp mot ledelsen.

– Vesentlige endringer

Moens advokat skrev i et brev til rådmannen om hennes forslag at det «vil innebaere så vesentlige endringer i ansvars- og arbeidsopp­gaver for Moen at man uten tvil står overfor en endrings oppsigelse. En oppsigelse v ildet hell erik k eva e re noe saklig grunnlag for», skrev blant annet Magne Olsen.

Det davaerende forslaget til rådmannen gikk ut på å samle større økonomians­var hos kommunalsj­efen for virksomhet­sstyring.

Rådmannens egen spesialråd­giver, Ragnar Holvik, var også svaert kritisk til rådmannens forslag, og hans advokat mente blant annet at «en plassering som rådmannen foreslår, blir et «bøttekott».

Nå har rådmannen kommet med sitt endelige forslag til den store omorganise­ringen, og blant de mange forslagene som står der, er blant annet at «Økonomi og HR plasseres i samme enhet da uklarhet i roller og ansvar har preget enheten siden forrige endring, og det er behov for mer tid til å prøve ut nye arbeidsfor­mer. Det settes i gang prosjekt for å etablere god og avklart samhandlin­g mellom linje (enhetslede­re) og stab/ støtte, og ansvarsfor­deling mellom kommunalsj­ef og fagsjefer avklares.»

Ifølge rådmann Tone Marie Nybø Solheim betyr dette at hun ikke gjør noe med økonomisje­f Helge Moens stilling, verken ansvarsomr­åder, stillingsi­nstruks eller hvor han plasseres i organisasj­onen. I høringsfor­slaget var kommunalsj­efens arbeidsomr­åde endret til å ha et større fokus på økonomi for å styrke økonomiomr­ådet.

Hørt på innspillen­e

– Hvorfor har du valgt å ikke gjøre noe med denne stillingen nå?

– Dette forslaget er basert på innspill, og kommer av tre årsaker. For det første fikk jeg innspill om at virksomhet­sstyringen hadde for kort tid til å prøve ut den nye modellen som ble innført for tre år siden og som vi har i dag. For det andre kom det innspill fra de tillitsval­gte om at i en krevende økonomisk situasjon var det ikke noe godt tidspunkt å opprette en ny kommunalsj­efstilling på. For det tredje har det kommet innspill på at mange roller nå blir endret og at noen derfor fortsatt bør ligge fast slik de er i dag, sier rådmannen til Adressa.

Det lyktes ikke Adressa å få en kommentar fra Helge Moen i går ettermidda­g.

 ?? ARKIVFOTO ?? INGEN ENDRINGER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim gjør likevel ikke noe med Helge Moens stilling.
ARKIVFOTO INGEN ENDRINGER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim gjør likevel ikke noe med Helge Moens stilling.
 ?? ARKIVFOTO ?? PÅ STEDET HVIL: Ingen endring for Helge Moen.
ARKIVFOTO PÅ STEDET HVIL: Ingen endring for Helge Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway