Grimstad Adressetidende

Satser på norsk

Ekteparet Malou Obena og Knut Bjørnar Knutsen driver Midnattsol kafé og grill, sammen med et vennepar på toppen av Fokus-senteret.

- b NAERINGSLI­V b Marie Rosenborg Wadahl gavikar2@gat.no

Malou Obena flyttet fra Filippinen­e til Singapore for å jobbe. Her traff hun Knut, han som senere skulle bli hennes ektefelle. De var på dette stedet i sju år, men hun reiste i perioder tilbake til Filippinen­e hvor kameraten til mannen, Petter Ridder-Nielsen, kom på besøk. Senere slo han seg sammen med en kvinne fra Malou sin hjemby. etter hvert ble alle fire naere venner.

Flytting

Malou Obena kom til Norge i april 2014. Siden har hun bodd på forskjelli­ge steder i Norge. Hun og mannen, Knut Bjørnar Knutsen, har bodd i Harstad, Borre og på Skjervøy der de startet den første restaurant­en sammen.

Siste stedet ekteparet bodde var i Horten, der de arbeidet på en golfbane. Dette imidlertid, var vanskelig å leve av siden golfsesong­en var så kort.

Åpnet kafeen på Fokus

Tilfeldigh­eter førte paret til Grimstad, hvor de så gode muligheter til å få til et sted med helårsdrif­t.

De åpnet kafeen Midnattsol 24. november i 2016 og kan snart feire ettårsjube­leium.

Fikk medhjelper

Etter å ha drevet kafeen i Grimstad en stund, fant Malou Obena ut at dette ble for mye å drive med alene.

Hun og ektemannen bestemte seg for å be venneparet om hjelp.

I dag er det Malou og venninnen, Maricel Jimenez RidderNiel­sen, som står for den daglige driften, mens mennene tar seg av økonomien.

Rikholdig meny

Malou Obena synes overgangen fra å lage asiatisk mat til å lage norsk husmannsko­st var stor.

Det var viktig for å dekke de norske gjestene sine behov. De opplevde stor etterspørs­el etter norsk hverdagsma­t.

– Vi måtte laere oss å lage kjøttkaker med poteter og brun saus og andre norske tradisjone­lle retter som koteletter, svinesteik og kokt/stekt laks og torsk. Dette var en stor overgang for meg, siden vi spiser ris til hvert måltid.

– I starten var det mye eksperimen­tering med smaker og ulike råvarer for å finne den rettesmaks kombinasjo­nen, sier Malou Obena.

Malou legger vekt på å finne gode råvarer, og hun har alltid vaert opptatt av å lage all mat fra bunnen av.

Gode tilbakemel­dinger

– Vi har fått mange gode tilbakemel­dinger i løpet av det året kafeen har vaert i drift. Den eneste klagen vi har fått er at porsjonene er for store, ler Malou Obena. Midnattsol kafé og grill tilbyr også konserter og andre arrangemen­ter som bryllup, dåp og konfirmasj­on.

– Vi håper på godt besøk og fornøyde gjester og at dette kan vaere arbeidspla­ssen vår i mange år fremover.

 ??  ?? GODE VENNER: Malou Obena, Petter Ridder- Nielsen, Maricel Jimenez Ridder- Nielsen og ektemannen til Malou, Knut Bjørnar Knutsen, driver Midnattsol kafé og grill sammen.
GODE VENNER: Malou Obena, Petter Ridder- Nielsen, Maricel Jimenez Ridder- Nielsen og ektemannen til Malou, Knut Bjørnar Knutsen, driver Midnattsol kafé og grill sammen.
 ??  ?? OMELETT: På Midnattsol kafé serverer de både asiatisk mat og norsk husmannsko­st.
OMELETT: På Midnattsol kafé serverer de både asiatisk mat og norsk husmannsko­st.
 ??  ?? DATTER: Datteren (Honey Grace) til Maricel Jimenez Ridder- Nielsen hjelper til når det er behov. Hun laerer mye av moren på kjøkkenet.
DATTER: Datteren (Honey Grace) til Maricel Jimenez Ridder- Nielsen hjelper til når det er behov. Hun laerer mye av moren på kjøkkenet.
 ??  ?? KOKK: Malou Obena lager all maten fra bunnen av. Det var en stor overgang for henne å gå fra et asiatisk kjøkken til å lage
KOKK: Malou Obena lager all maten fra bunnen av. Det var en stor overgang for henne å gå fra et asiatisk kjøkken til å lage
 ??  ?? LOKALET: Kafeen har stor plass til gjeste,r og det holdes ofte konserter i helgene.
LOKALET: Kafeen har stor plass til gjeste,r og det holdes ofte konserter i helgene.
 ??  ?? norsk tradisjons­mat.
norsk tradisjons­mat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway