Grimstad Adressetidende

Nå tilbyr de klesbytte

Gratis kulturlørd­ag skal teste ut et nytt tilbud på arrangemen­tet 14. oktober.

- KULTUR

Primus motor bak det populaere arrangemen­tet som gjerne samler flere hundre deltakere på Fagskolen, Inger-Helen Kilsti, er ekstra spent foran denne lørdagen.

Ombruk av klaer

– Vi starter noe helt nytt denne lørdagen: klesbytte. Vi vet at mange har klaer i skapene som barna har vokst fra, og vi vet at mange gjerne ønsker å ta over disse klaerne. Dette vil vi på Kulturlørd­ag hjelpe til med. Vi oppfordrer de som har noe liggende som de ønsker å gi fra seg til å ta det med. Vi begynner i det små, og håper at dette tilbudet kan øke i omfang etter hvert som det blir mer kjent, forteller Kilsti.

I tillegg til sangstund med Ellen Halvorsen Lervoll og kafé og sirkus hele dagen, er det også spennende kunstaktiv­iteter for alle som Marit Moss Berg har forberedt. Det blir inspirasjo­n fra greske vaser, og alle besøkende får prøve seg på skrapetekn­ikk og maling.

Teater som alle forstår

«Vennskap i full fart» er nonverbal. På denne måten kan alle begripe og bli grepet av forestilli­ngen, uavhengig av språklig bakgrunn. Klovnene i forestilli­ngen opplever og utforsker verden slik barnet gjør; gjennom å bruke sansene; føle, se, smake lukte, høre.

– Følelsene svinger, fra ytterpunkt til ytterpunkt. I «Vennskap i full fart» følger vi klovnenes vennskap mens de streber etter å nå målet sitt, forteller Kilsti.

Teater Pergola ble startet i 1999 og har siden den gang produsert og turnert med flere forestilli­nger for barn; «Spjåing», «Ei heks for mye», «Så levde de lykkelig», «Tenk om…», «Vennskap i full fart».

Det er Birgitte Stien Nordbø og Siren Solvik som har laget og spiller i alle forestilli­ngene. Til daglig jobber de som barneha gelaerere og henter inspirasjo­n fra sitt arbeid med barn i barnehagen.

 ?? ARKIV ?? SAMLER MANGE: Gratis kulturlørd­ag samler mange barn og voksne. Nå oppfordrer arrangøren folk til å ta med klaer de ønsker å gi bort eller bytte.
ARKIV SAMLER MANGE: Gratis kulturlørd­ag samler mange barn og voksne. Nå oppfordrer arrangøren folk til å ta med klaer de ønsker å gi bort eller bytte.
 ??  ?? KLOVNERI: Det blir klovnerier med Teater Pergola på kulturlørd­ag.
KLOVNERI: Det blir klovnerier med Teater Pergola på kulturlørd­ag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway