Grimstad Adressetidende

Vil berøre og løfte sinnet

Det er åtte år siden sist Kari Hunsager hadde separatuts­tilling i Reimanngår­den. Førstkomme­nde lørdag 14. oktober er hun tilbake igjen.

- NY UTSTILLING

Denne uka ble Kari Hunsagers bilder flyttet fra det lyse atelieret hennes hjemme i Volleveien for å henge klare til lørdagens åpning i Reimanngår­den.

Naturens skjønnhet

Det er Grimstad kunstforen­ing som inviterer til separatuts­tilling slik de også gjorde første gang i 2001. Hunsager er en av et knippe grimstadba­serte kunstnere som har fått slippe til alene i lokalene.

Den tidligere laereren i blant annet kunst og håndverk skal fylle rommene i Reimanngår­den med naturens skjønnhet, frodighet og fargekraft, ifølge pressemeld­ingen. Videre står det at maleren fascineres av det levende som alltid er i forandring. Hun er opptatt av spenningen mellom det kraftfylte og det skjøre i alt liv og i menneskeli­g livsutfold­else.

– Kunstneren viser også indirekte til hvor utsatt naturen er i vår tid og ønsker å styre blikket og oppmerksom­heten mot det som vi altfor ofte overser.

Tre kategorier

– Jeg tar med meg 30 bilder ned i kunstforen­ingen, så får jeg se hvordan det blir. Jeg er opptatt av at bildene ikke skal henge altfor tett, men ha litt rom omkring seg, sier maleren.

Bildene hennes er veldig forskjelli­ge.

– Jeg har tre kategorier. Blomster, som jeg har malt gjennom alle år, og enger, sommerblon­de enger. Og så er det disse danserne mine, forteller hun, og viser fram flere flamencoda­nsere, en cellist og et tangobilde.

– Jeg er også veldig fascinert av temperamen­t. Jeg liker saerlig godt flamencoda­ns, røper maleren.

Det skaper kontrast til blomsterbi­ldene, som er veldig rolige, og fascinasjo­nen for engene som hun har fra da hun reiste til onkelen sin på gården i Solør da hun var yngre.

– Der har du de vide viddene med disse flotte jordene og engene, forklarer hun, og sier at det virker sterkt på henne, og at hun mener naturen er noe av det flotteste vi har.

– Vi er ute så å si hver dag og elsker det.

På turene tar Hunsager gjerne med seg kamera og bruker bildene når hun maler.

Hun understrek­er at det er den rent maleriske utfordring­en som er størst.

– En bildeflate skal fange oppmerksom­heten, fargene skal klinge og formene skal finne hverandre i en levende helhet og fortsetter:

– Jeg tolker det jeg ser, og prøver å gjøre noe personlig ut av det. Jeg forandrer på farger og på hvor naer eller langt unna jeg går. Strukturen i maleriene er ofte annerledes. Jan Olsen står for talen under åpningen lørdag, og det kunstneris­ke innslaget er det datteren Hege Hunsager Andresen som fremfører med sang.

Utstilling­en henger fram til 12. november og er åpen lørdager og søndager.

– Ønsket mitt er å skape billedkuns­t som berører og løfter sinnet, avslutter hun.

 ??  ?? PÅ PLASS: Det gikk unna da bildene fikk sine plasser på veggene denne uken. Anne-Berte Hetland (t.v.) fra Grimstad kunstforen­ing hjalp til.
PÅ PLASS: Det gikk unna da bildene fikk sine plasser på veggene denne uken. Anne-Berte Hetland (t.v.) fra Grimstad kunstforen­ing hjalp til.
 ??  ?? ATELIER: Kari Hunsager er klar med sin andre separatuts­tilling.
ATELIER: Kari Hunsager er klar med sin andre separatuts­tilling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway