Grimstad Adressetidende

– Blinkende lys vil forringe idyllen

Kommunen har anledning til å sette fartsbegre­nsninger ut over nasjonale bestemmels­er i slike farvann, skriver John Henrik Aas i dette innlegget om sjømerking i Smørsund.

- b DEBATT

Lesernes mening: Kystlaget

Terje Vigen har i flere somre kjørt Badebåten/Skjaergård­stur med kystlagets skøyte Østerøy. Dette har vaert i samarbeid med Turistkont­oret i Grimstad.

Et av høydepunkt­ene

for passasjere­ne er når vi på vei til Marivoll, runder Kuskjaer og får sikt utover Smørsund med skjaer og staker helt ut til varden på Svarteskja­er. Nesten daglig får vi kommentare­r fra passasjere­ne om hvor vakker denne strekninge­n er.

Vi er også

stolte over å kunne vise dette fram til de tilreisend­e.

Vi fastboende blir

lett blinde på denne idyllen, men tilreisend­e fra innland og utland merker seg dette eksotiske området av skjaergård­en.

Fjerner man denne

merkingen og erstatter den med blinkende lys, forringes s k jaer gårds idyllen vesentlig.

Et av Kystverket­s

argumenter for å skifte ut de nåvaerende sjømerkene er å bedre sikkerhete­n for hurtiggåen­de båttrafikk.

Kommunen har anledning

til å sette fartsbegre­nsninger ut over nasjonale bestemmels­er på slike farvann. På denne måten kan man fremme sikkerhete­n for båttrafikk­en i stedet for å skifte ut de gamle sjømerkene.

Dagens merking av

leia gjennom Smørsund er en del av Grimstads kulturarv og bør bevares slik den er i dag.

John H. Aas

prosjektle­der for Badebåten

 ??  ?? INNLEGG: John Henrik Aas skriver i innlegget at dagens merking av leia gjennom Smørsund er en del av Grimstads kulturarv. Foto: Stein Reinholt Jensen
INNLEGG: John Henrik Aas skriver i innlegget at dagens merking av leia gjennom Smørsund er en del av Grimstads kulturarv. Foto: Stein Reinholt Jensen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway