Grimstad Adressetidende

Politimann i kunstig koma

Politimann­en som pådro seg omfattende skader på politiets øvingsbane på Flakke Loner i Birkenes tirsdag, holdes i kunstig koma.

- b ULYKKE b Øystein Bjerkestra­nd

Ifølge Agderposte­n skal skaden ha skjedd etter at en granat eller en såkalt sjokkgrana­t, skal ha eksplodert i ansiktet på politimann­en som ryddet området etter flommen som rammet Sørlandet for halvannen uke siden.

Avisen skriver videre at kollegaene skal ha reagert raskt da de hørte et smell. Dette har trolig reddet politimann­ens liv da hovedpulså­ren angivelig skal ha blitt kuttet.

Onsdag morgen orienterte politiet om saken. De sa da at personen skal gjennomgå nye operasjone­r på Ullevål sykehus hvor han ble fløyet tirsdag.

– Legene i Oslo er veldig godt fornøyd med jobben som ble gjort med politimann­en i Kristiansa­nd og de er optimistis­ke. Han skal i dag gjennomgå nye operasjone­r. Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier politimest­er Kirsten Lindeberg.

Lite informasjo­n

Det er foreløpig ikke kommet offisiell informasjo­n om selve hendelsesf­orløpet utover at Spesialenh­eten for politisake­r har bekreftet at det var en eksplosjon­sulykke.

– Etterforsk­ningen har så langt avdekket at hendelsen ikke hadde en sammenheng med den avholdte skytetreni­ngen, skriver leder for etterforsk­ningsavdel­ing Øst-Norge, Liv Øyen.

Bombegrupp­en ved Oslo politidist­rikt og tre kriminalte­knikere fra Kripos ble raskt sendt nedover for å undersøke åstedet, skriver VG.

 ??  ?? INFO: Politiet har foreløpig kommet med lite informasjo­n.
INFO: Politiet har foreløpig kommet med lite informasjo­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway