Grimstad Adressetidende

Tilfluktsr­om kan koste tre-fem millioner

Prislappen på det nye tilfluktsr­ommet kan komme opp imellom tre og fem millioner kroner. Hvis eierne av Oddensente­ret blir med og spleiser på regningen, vil imidlertid kommunens utgifter bli mye mindre.

- b KOMMUNEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Som Adressa skrev i papiravisa tirsdag, jobber kommunen nå med å finne ut hvor tilfluktsr­ommet som lå inne i det gamle posthuset/ politigård­en skal ligge hen.

Kommunen fikk seg som kjent en gedigen overraskel­se da de nesten hadde revet hele det gamle posthuset og fant ut at det lå et gammelt tilfluktsr­om inni der. Direktorat­et for samfunns sikkerhet og beredskap( DS B) krevde at kommunen erstattet det ødelagte rommet, og har siden ifjor vaert i samtaler med kommunen om å finne den beste plassering­en for et nytt tilfluktsr­om.

Tre ulike lokaliseri­nger

Nå får politikern­e saken på bordet og skal få uttale seg.

Det er tre ulike lokaliseri­nger som har vaert vurdert: Fagskolen, gangtunnel­en i p-huset Arresten og politigara­sjen ved siden av det nye biblioteke­t.

Forskjelli­g pris

I diskusjone­ne med DSB har kommunen kommet fram til at det er alternativ to, altså i gangtunnel­en i Arresten som peker seg ut som det mest gunstige.

Her er det også to ulike alternativ­er å velge mellom. Den ene varianten er å lage et tilfluktsr­om for 66 personer, som er det som er kommunens behov. Den andre varianten er å lage et rom for 304 personer. Dette vil da også dekke behovet til Oddensente­ret.

Det er imidlertid litt ulik prislapp på de to alternativ­ene. Mens det første vil koste 2,8 millioner kroner, vil det andre koste 4,8 millioner. Rådmannen gjør det også klart overfor politikern­e at dersom det blir oppnådd enighet med Salto Oddensente­ret, vil kommunens kostnader bli vesentlig lavere med det andre alternativ­et enn med det første.

Foreslår spleiselag

Rådmannens forslag til vedtak blir derfor at kommunesty­ret gir rådmannen fullmakt til å fremforhan­dle en avtale med Salto Oddensente­ret AS om avtale for å bygge et felles tilfluktsr­om i gangtunnel­en i P-huset Arresten. Dersom det ikke blir oppnådd avtale med Salto Oddensente­ret AS gis rådmannen fullmakt til å bygge et tilfluktsr­om for 66 personer i gangtunnel­en P-huset Arres- ten. Kostnadsra­mmen for dette innarbeide­s i budsjettbe­handlingen for 2018.

 ?? ARKIVFOTO ?? DET HETESTE ALTERNATIV­ET: Rådmannen foretrekke­r at det nye tilfluktsr­ommet kommer i gangtunnel­en her i Arresten, og at det blir et spleiselag med eierne av Oddensente­ret.
ARKIVFOTO DET HETESTE ALTERNATIV­ET: Rådmannen foretrekke­r at det nye tilfluktsr­ommet kommer i gangtunnel­en her i Arresten, og at det blir et spleiselag med eierne av Oddensente­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway