Grimstad Adressetidende

Vil bruke 7,8 millioner på kirketomt

Rådmannen foreslår å kjøpe to tomter på Fevik for å kunne bygge ny kirke i fremtiden.

- b FORMANNSKA­PET b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Kommunesty­ret diskuterte i juni om kommunen burde kjøpe nabotomten til dagens Fevik kirke for seks millioner kroner for å sikre plass til en ny kirke.

Saken ble imidlertid utsatt for å utrede flere usikkerhet­smomenter. Dette er nå gjort, og 19. oktober får formannska­pet en sak på sitt bord hvor rådmannen anbefaler både kjøp av Sømsveien 2 samt ytterliger­e en tomt for 1,65 millioner kroner. Med dokumentav­gift på begge tomtekjøpe­ne kommer man opp i totalt 7,8 millioner kroner.

Ekstra bevilgning

Den nødvendige ekstrabevi­lgningen på 1,8 millioner kroner foreslås hentet fra ubundet investerin­gsfond. I saksfremst­illingen er flere alternativ­er for løsning til ny tomt vurdert, men rådmannen faller ned på at den beste løsningen er å kjøpe Sømsveien 2 og beholde den gamle sveitservi­llaen på tomten.

Dette huset ser man for seg å bruke sammen med et helt nytt kirkebygg.

Vil leie ut bolig

Rådmannen peker på at kommunen i stor grad kan finansiere lånekostna­dene med utleieinnt­ekter.

– Sømsveien 2 har en stor bolig samt lagerlokal­e som potensielt kan leies ut, står det i sakspapire­ne, hvor rådmannen skisserer mellom 144.000 og 168.000 kroner i leieinntek­ter årlig.

Rentekostn­ader

– Forventede rentekostn­ader for et lån på kr. 6,15 mill. vil utgjøre ca. kr. 160.000 pr. år med en rente på 2,6%. I tillegg kommer det kostnader til kommunale avgifter, eiendomssk­att og løpende vedlikehol­d av boligen. Dette innebaerer at leieinntek­tene ikke vil dekke fullt ut forventede kostnader inkl. renter, skriver rådmannen.

 ??  ?? ERSTATTES: Tanken er at Fevik kirke skal erstattes av et helt nytt og moderne kirkebygg i fremtiden. For å få det til, vil kommunen bruke 7,8 millioner kroner på to tomter.
ERSTATTES: Tanken er at Fevik kirke skal erstattes av et helt nytt og moderne kirkebygg i fremtiden. For å få det til, vil kommunen bruke 7,8 millioner kroner på to tomter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway