Grimstad Adressetidende

Inspirert på ledersamli­ng b ORGANISASJ­ONSLIV

Snart 18 år gamle Eileen Madsen fra Grimstad var en av 24 ungdommer som ble håndplukke­t til å delta på en ledersamli­ng.

- b Peer L. Andreassen peer@gat.no

Mandag til torsdag sist uke har Eileen Madsen fra Grimstad kommune vaert på MOT til å lede-samling på MOT-camp i Trondheim. Her har hun blitt utdannet til å bli «Ung MOT-leder» for sin kommune, sammen med 24 andre ungdommer fra hele landet.

– Det var fantastisk å vaere med på dette. Jeg ble mer bevisst på meg selv, og at små ting i hverdagen kan gjøre en forskjell for andre. Et lite vink eller et smil kan bety mye. Vi hadde mange oppgaver som vi måtte finne løsninger på i team og presentere foran de andre gruppene. Dette inspirerer meg til å fortsette arbeidet i MOT, forteller Eileen Madsen til Adressa.

Arbeid mot mobbing

Dahlske-even har vaert med IMOT siden niende klasse, da hun en av oppgavene var å gjøre overgangen lettere for elever som kom fra barne- til ungdomssko­len. Fortsatt handler engasjemen­tet hennes om å bidra til å hindre mobbing og vaere en støtte for unge som sliter.

Hun forklarer at det gjelder å forebygge og unngå at enkeltmenn­esker føler seg utenfor og ensomme.

Organisasj­onen MOT arbeider for å spre positive verdier. «MOT utvikler robust ungdom, som inkluderer alle og styrker ungdoms MOT – til å leve, bry seg og si nei. MOTs dokumenter­te resultater er mindre hyppig mobbing, faerre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk. MOT ble startet avnorske toppidrett­sutøver ei 1997. Initiativt­akere var skøyteløpe­rne Atle Vårvik og Johann Olav Koss», heter det i pressemeld­ingen.

Håndplukke­t

– Ungdommene har på forhånd blitt håndplukke­t fra sin kommune fordi de er ekstra gode på å vise mot og er gode rollemodel­ler for sine miljøer og lokalsamfu­nn. Målet med MOT til å lede-samlingen er å forsterke dette. Samlingen gir de Unge MOT-lederne mer innsikt i livet, og i seg selv gjennom ulike oppgaver gjennom den fire dagers lange samlingen. De får bryne seg på utfordring­er som går på lederskap, bevisstgjø­ring og samarbeid. Etter endt camp blir ungdommene blir bevisst sin rolle som kulturbygg­ere, og fortsetter å vaere rollemodel­ler på MOTs verdier – mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei, heter det i en pressemeld­ing fra organisasj­onen.

– Ungdommene har vaert sprudlende, men også veldig reflektert­e. Det har vaert mye humor, godt samhold og vi har fått fantastisk­e tilbakemel­dinger fra dem. Ungdommene viser MOT og er rollemodel­ler på å inkludere alle. De kommer til å gjøre en forskjell i sitt lokalsamfu­nn, sier leder for MOT-Camp, Rune Skanke.

 ??  ?? PÅ LEDERSAMLI­NG: Eileen Madsen var en av 24 håndplukke­de ungdommer fra hele landet som deltok på samlingen til «Ung MOT-leder».
PÅ LEDERSAMLI­NG: Eileen Madsen var en av 24 håndplukke­de ungdommer fra hele landet som deltok på samlingen til «Ung MOT-leder».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway