Grimstad Adressetidende

Vil gjerne ha mølle her

Til tross for noen kritiske innvending­er og spørsmål fra Karin Engh (H), gikk et enstemmig kultur- og miljøutval­g inn for å støtte forslaget om å sette opp en ny mølle på Møllerheia.

- POLITIKK b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Møllesaken ser ut til å blåse Stein Gjulems vei, og politikern­e sier nå ja.

Det var i gårsdagens møte i kulturog miljøutval­get at Stein Gjulem (KrF) nok en gang fikk sette en ny mølle på Møllerheia på dagsorden. Som Adressa allerede har skrevet, har han slått seg sammen med Esben Moy (MDG) i denne saken som begge to har tatt til orde for at det bør bygges en ny mølle på Møllerheia. Blant annet fordi det har stått en mølle der i gamle dager og fordi det vil vaere en viktig ting å vise fra Grimstads historie.

Da han tok opp igjen denne saken i kultur- og miljøutval­get i går, sa han blant annet at et spørsmål som må avklares er hva som eventuelt skal vaere inni mølla. Skal det vaere noe inni der, og attpåtil en ekte mølle, eller skal det bare vaere et skall?

– Jeg har nok tenkt at det ikke bør vaere alt det vi så inni mølla i Danmark der, men heller sitteplass­er der og informasjo­n om hvordan møller ble brukt til å knuse korn for å lage mel og brød i gamle dager. Hvis vi lager det kan jo barnehage- og skolebarn komme her og se selv hvordan dette ble produsert i gamle dager, sa han.

Bryllupssu­ite

Gjulem nevnte også at hans svigersønn, som selv er baker, spurte ham om ikke kommunen kunne kjøpe en elektrisk mølle.

– Da kan vi jo sitte rundt og se, og det hadde vaert kjempearti­g, sa han.

Gjulem hadde også møtt en kar i Kirkebakke­n som lurte på om ikke det også kunne innredes med en brullypssu­ite i annen etasje med mølle i første. KrF-toppen hadde nevnt dette for ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) som mente at dette dermed kunne bli et sted for borgerlig vigsel.

Esben Moy sa at han støttet Gjulems forslag fullt ut og det er viktig å ta vare på historien. Han ville heller ikke ha en fullverdig mølle inni.

Kritiske spørsmål

Karin Engh (H) gjorde det klart at hun hadde vaert veldig negativ i starten, men at hun hadde blitt noe mer positiv etter hvert. Hun har likevel to kritiske spørsmål til forslaget. Det er for det første hvem som skal betale for mølla, og for det andre hvem som skal drifte den og holde den i orden.

– Kommunen er ikke akkurat kjent for å holde tingene sine i orden. Det står jo en mølle oppe ved Berge gård i dag, og den er fullstendi­g ødelagt, sa hun.

– En annen ting er jo at Grimstad er dikternes by, og vi skal lage Hamsunmuse­um. Jeg synes alle pengene burde gått til det først, så kan vi heller snakke om en mølle senere, sa hun.

Siri Hoff (SV) lurte også på hvem som skulle betale for mølla og drifte den.

Rafik Ben Lajili (Ap) syntes også det er en spennende idé, men mente et samarbeid mellom det offentlige og private ville vaere en god løsning for å finansiere det.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? FORDUMS STOLTHET: Det er dette Stein Gjulem, Esben Moy og resten av kultur- og miljøutval­get vil tilbake til: en egen mølle på Møllerheia.
ARKIVFOTO FORDUMS STOLTHET: Det er dette Stein Gjulem, Esben Moy og resten av kultur- og miljøutval­get vil tilbake til: en egen mølle på Møllerheia.
 ??  ?? HANS INITIATIV: Stein Gjulem har jobbet lenge med tankene om å få bygd en mølle i Grimstad igjen, og nå ser det ut til å gå hans vei.
HANS INITIATIV: Stein Gjulem har jobbet lenge med tankene om å få bygd en mølle i Grimstad igjen, og nå ser det ut til å gå hans vei.
 ??  ?? STØTTER: Både Esben Moy og Siri Hoff støtter Gjulems forslag om en mølle på Møllerheia.
STØTTER: Både Esben Moy og Siri Hoff støtter Gjulems forslag om en mølle på Møllerheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway