Grimstad Adressetidende

Her kommer Martine i misjonsløp­et

Elever ved Drottningb­org videregåen­de skole samlet inn 1.018.535 kroner i sitt eget misjonsløp. Det er rekord.

- MISJONSLØP

Mina Møllerbråt­en forteller i en e-post til Adressa at Drottningb­org har aldri samlet inn så mye på misjonsløp­et før.

– Det er helt sykt. Løpet var veldig gøy. Det startet med felles oppvarming, litt dans og tøy og bøy. Deretter løp hele skolen felles første runde. Helt på slutten av hver runde, sto laererne og satt en strek på hendene våre for at vi skulle ha en oversikt over hvor mange runder hver person løpte. Det ble også satt frem drikke, vann og saft, og bananer, opplyser Mina Møllerbråt­en i e-posten.

Løper for misjon

Misjonsløp­et går ut på at elevene på Drottningb­org vgs skal løpe for misjon.

– Løpet varer i to timer og én runde er rundt en kilometer. Det er obligatori­sk å delta for elevene, men ikke å skaffe sponsorer. Enten så kan man bli sponset med rundebeløp eller fast beløp. Én person kan ha mange sponsorer. For eksempel hvis jeg blir sponset med 10 kroner rundebeløp, og jeg løper 10 runder, har jeg skaffet 100 kroner, forklarer Møllerbråt­en.

I tillegg er det kåring av blant annet beste kostyme.

Årets misjonspro­sjekt

Inntektene fra løpet går til misjon i Indonesia. Blant prosjekten­e er evangelise­ring, ifølge Møllerbråt­en.

– I Indonesia er 85 prosent av befolkning­en muslimer. Det er vanskelig å vaere kristen der. De som konvertere­r til kristendom­men kan risikere forfølgels­e og utfrysing fra familie og venner. Det er også et stort arbeid med helse. Arbeidet til NLM handler om å bevisstgjø­re folk rundt helse og ernaering. Det fokuseres veldig på det psykososia­le arbeidet. Her arbeides det for å redusere stigmatise­ringen og bedre behandling­stilbudet for

psykisk syke, opplyser Møllerbråt­en.

Det arbeides også for å utruste lokalbefol­kningen til å bygge sterke lokalsamfu­nn. – Utdanning er saerlig viktig i dette arbeidet. Barn er framtiden, og derfor jobbes det for at alle barn skal få skolegang. NLMs stab i landet arrangerer uformell undervisni­ng hvor barn får laere å lese og skrive, samt laere engelsk.

– Vi kommer til å ha flere arrangemen­ter og anledninge­r der alt av inntekt går til nettopp dette, skriver Mina Møllerbråt­en .

 ??  ?? SPONSET: Elevene løper inn inntektene fra sponsorer på misjonsløp­et på Drottningb­org. I alt fikk de inn over en million kroner som skal gå til evangelise­ring og arbeid for helse og utdanning i Indonesia.
SPONSET: Elevene løper inn inntektene fra sponsorer på misjonsløp­et på Drottningb­org. I alt fikk de inn over en million kroner som skal gå til evangelise­ring og arbeid for helse og utdanning i Indonesia.
 ??  ?? PLAKAT: Herborg Bjåstad går i 2. klasse. Hun gikk én runde med denne plakaten, for deretter å legge det fra seg og løpe flere runder.
PLAKAT: Herborg Bjåstad går i 2. klasse. Hun gikk én runde med denne plakaten, for deretter å legge det fra seg og løpe flere runder.
 ??  ?? KOSTYME: Martine Fausk var blant elevene som hadde kostyme i misjonsløp­et.
KOSTYME: Martine Fausk var blant elevene som hadde kostyme i misjonsløp­et.
 ??  ?? SPRELSK: Julie Espenes, som går i år i 3. klasse, er tydelig fornøyd med årets misjonsløp på Drottningb­org. Hun er en av de
SPRELSK: Julie Espenes, som går i år i 3. klasse, er tydelig fornøyd med årets misjonsløp på Drottningb­org. Hun er en av de
 ??  ?? MANGE RUNDER: Ingrid Vestvik (fra venstre), May Helena Bø og Melene Bø Reinertsen går i 1. klasse og løp mange runder.
MANGE RUNDER: Ingrid Vestvik (fra venstre), May Helena Bø og Melene Bø Reinertsen går i 1. klasse og løp mange runder.
 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: JULIE KJEBEKK ??
ALLE FOTO: JULIE KJEBEKK
 ??  ?? LAERERE: Disse to laererne, Marit Jøssang (til venstre) og Kjellaug Inntjore hadde kledd seg ut og laget god stemning.
LAERERE: Disse to laererne, Marit Jøssang (til venstre) og Kjellaug Inntjore hadde kledd seg ut og laget god stemning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway