Grimstad Adressetidende

Frykter økt trafikk på Hesnesveie­n

Siri Asdal (V) fikk ikke med seg resten av teknisk utvalg på å kreve utredning av trafikksik­kerheten hvis skolen bygger ut.

- POLITIKK bMartin Haugen martin.haugen@gat.no

Drottningb­org videregåen­de skole har store planer om bygging av nytt internat, seks boliger og en idrettshal­l på Hesnes, og tirsdag fikk teknisk utvalg planforsla­get til førstegang­sbehandlin­g. Utvalget befarte området, og kom med skryt ab planen. Siri Asdal (V) tok imidlertid opp trafikksit­uasjonen.

– Den saken er super og godt utredet på alle måter, men utredninge­n stopper ved fylkesveie­n, og tar ikke for seg adkomsten til Drottningb­org. Det synes jeg den må gjøre. Hesnes gartneri søkte om å bygge nye boliger for noen år siden, men fikk avslag fordi veien ikke tålte mer. Siden den gang har mye skjedd, sa Asdal, og viste til utvikling på golfbanen, Marivold og Rønnes.

– Jeg er ikke imot utbygging generelt eller på Drottningb­org spesielt, men man må gjøre noe med veien. Jeg synes det er forskjells­behandling om man sier ja til Drottningb­org, sa hun, og pekte på at elevene ved Hesnes montessori­skole ikke kan gå langs veien.

– Det kommer en buss for å hente dem. De kjører også buss til Drottningb­org for å bruke gymsalen der. Veien har ikke, lys, veiskulder eller fortau, det er trailere, busser, og fotgjenger­e, og alle ferdes sammen. Det står i utredninge­n at det er få ulykker. Det vil jeg si det ikke er. Det har ikke vaert dødsulykke­r som jeg kjenner til, men det er bare et tidsspørsm­ål, sa Asdal som foreslo å kreve en konsekvens­utredning for trafikken.

Kommunens saksbehand­ler Håvard Tveitereid opplyste da at det ville bety at saken ble sendt tilbake for en ny vurdering.

– Dette er en stor aktør, kanskje den største langs veien, så jeg tror kanskje den aktøren kan gå i dialog med Statens vegvesen, sa Asdal.

Støtter planene

– Det er veldig positivt at Drottningb­org vil utvide. Man kan ikke pålegge Drottningb­org å utbedre veien. Det er den driften i dag som vil fortsette. Det ble sagt på befaringen at elevtallet eller trafikken ikke vil øke, sa Helge Godtfredse­n (KrF).

David Bergh Tharaldsen (Ap) var mer positiv til Asdals forslag.

– Da Hesnes gartneri søkte, ble de nektet fordi grensa var nådd. Er den videre utviklinga der ute glemt? For meg problemati­sk å si ja til dette, som er et ypperlig tiltak, sa han.

Tror på økt kveldstraf­ikk

– Jeg ser poengene som blir reist, men det er ikke laget noe forbud mot dette. Nå skal det ut på høring, og da vil en få inn det materialet som sier hva som må gjøres. Det vil bli økt trafikk om kvelden på grunn av hallen. Det beste tiltaket er nok lys langs veien, sa Per Svenningse­n (Ap).

– Når vi får den lista over prioriteri­ng av fylkesveie­r, får vi kjempe for å hamre løs på Hesnesveie­n, la han til.

– Det er en fylkesvei, så de må komme med krav og legge føringer. Jeg synes ikke dette er noe vi som kommune skal legge oss opp i, i første omgang, sa Øystein Møretrø (Frp).

Asdal foreslo å sende saken tilbake til administra­sjonen for å be om en utredning av trafikksik­kerheten, men resten av utvalget stemte for å legge saken ut til offentlig ettersyn.

 ??  ?? BEFARING: (F.v.) Håvard Tveitereid, Per Svenningse­n, David Bergh Tharaldsen og Beate Skretting under befaring på Drottningb­org, hvor det er planer om å rive det hvite internatby­gget i bakgrunnen og bygge nytt.
BEFARING: (F.v.) Håvard Tveitereid, Per Svenningse­n, David Bergh Tharaldsen og Beate Skretting under befaring på Drottningb­org, hvor det er planer om å rive det hvite internatby­gget i bakgrunnen og bygge nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway