Grimstad Adressetidende

Bom nei til bompenger

-

Grimstad kommune går

ikke videre i utrednings­arbeidet som innebaerer en bompengefi­nansiering i Grimstad. Slik lyder kjernen i et forslag som ordfører Kjetil Glimsdal vil fremme for kommunesty­ret.

Det er absolutt

ingenting som tyder på at han ikke vil få flertall. Dermed er det også bom stopp for planene om å kreve inn bomavgift, for eksempel mellom sentrum og Bergemoen, for å finansiere ambisjonen i areal- og transportp­lanen om utbygging av lokalveine­ttet og forbedring­er av kollektivt­ilbudet i Arendal- og Grimstad-regionen. Faktisk ligger det ønsker i planen som vil koste 4–5 milliarder kroner.

Sett fra Grimstad

har det ikke vaert lett å forstå hvilke problemer som forsvarer slike formidable investerin­ger – med bomavgifte­r som en konsekvens. Det er i dag få problemer med overbelast­ning av lokalveine­ttet. Tendensene til kødannelse ser vi først og fremst på E18 mellom Grimstadpo­rten og Bieheikrys­set i rushtida på morgen- og ettermidda­gstid. Utbygginge­n av E18 kommer, og politikern­e bør heller sørge for at den blir realisert så fort som mulig. Og der er det neppe noen vei utenom bompenger.

En firefelts motorvei,

med tilførsels­veier, vil også påvirke trafikkmøn­steret lokalt på en positiv måte.

 ??  ?? VINNER FREM: Lene Langemyr (Frp) og Tore Håland har på hver sin måte løftet frem motstanden mot nye bomavgifte­r i Grimstad.
VINNER FREM: Lene Langemyr (Frp) og Tore Håland har på hver sin måte løftet frem motstanden mot nye bomavgifte­r i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway