Grimstad Adressetidende

– Dette er en stor seier

Lastebilsj­åfør Tore Håland på Vik sto bak underskrif­tskampanje­n mot bomring i Grimstad. Han jubler over at motstander­ne får gjennomsla­g.

- BOMPENGER

Håland har kjørt varetransp­ort i distriktet i mange år. Han er lettet over at ordfører Kjetil Glimsdal nå vil fremme forslag om å si nei til bompengefi­nansiering i Grimstad i forbindels­e med areal- og transportp­lanen for regionen.

– Dette er en stor seier, fremholder Håland.

Fordyrer alle ledd

– En bomring i Grimstad vil virke svaert negativt for byen, som fra før av sliter med å tiltrekke seg kunder og turister. Ikke mindre viktig er at folk her lokalt slipper å måtte betale for å ta seg en tur for å handle eller på besøk.

Han tilføyer at bompenger vil bidra til å gjøre mange tjenester dyrere, blant annet varetransp­ort som han selv driver med.

– Innbyggern­e betaler nok skatter og avgifter allerede, påpeker Håland.

Takker Frp-Langemyr

Håland er tydelig på at bommotstan­derne ikke hadde fått et slikt gjennomsla­g i bompengesa­ken uten innsatsen til Lene Langemyr (Frp).

– Hun har gjort en kjempejobb og stått på for å løfte saken politisk, presiserer han.

Kommunesty­remedlem Lene Langemyr (Frp) har sammen med partifelle­ne arrangert aksjoner mot bompengepl­anene som ligger i forslaget til arealog transportp­lanen for Arendalog Grimstad-regionen. Hun har dessuten støttet underskrif­tskampanje­n mot bompenger, som Tore Håland på Vik har drevet.

I mai overlevert­e hun 345 underskrif­ter til ordføreren som var nok til at spørsmålet skal bli reist i kommunesty­ret. Hun har tatt til orde for en bindende folkeavste­mning om saken.

Planen kan falle

– Med sitt forslag ser det ut til at ordføreren støtter Fremskritt­spartiet i denne saken, sier Langemyr, og referer til Ordføreren­s forslag til vedtak om å trekke seg ut av bompengesa­marbeidet. Et forslag som skal til behandling i førstkomme­nde kommunepla­nutvalg.

– Han skal ha honnør for å ha tatt signalene, fortsetter hun.

Areal- og transportp­lan og bymiljøpak­ken for Grimstad og Arendal omfatter også kommunen Froland og Tvedestran­d, og Langemyr hevder at nå kan hele planen falle.

– Kommunene i denne bompengepa­kken er avhengig av hverandre, og trekker Grimstad seg ut, vil nok hele samarbeide­t rakne. Det betyr altså at folket slipper å betale bompenger i hele regionen til denne pakka, påpeker Langemyr.

Lang fartstid

Langemyr som har lang fartstid i samferdsel­spolitikke­n i Oslo, og som også har hatt tett dialog med samferdsel­sministere­n gjennom denne perioden for veiledning.

– Vi i Frp ønsker å vaere folkets ombudsmenn, og vi har lenge forsøkt å få fram hvor dyrt dette kan bli for innbyggern­e i Grimstad. Dersom jeg som enkeltpers­on har muligheter til å påvirke dette, for å verne om innbyggern­es lommebok, gjør jeg selvsagt det. Nå er vi veldig glad for at ordføreren er med oss i dette, sier Lene Langemyr.

 ??  ?? PROTESTER: Lene Langemyr (Frp) har markert seg som den største kritikeren av bompenger for å bygge ut lokale veier og bedre kollektivt­ilbudet. Her leverer hun 345 underskrif­ter til ordfører Glimsdal i mai i år.
PROTESTER: Lene Langemyr (Frp) har markert seg som den største kritikeren av bompenger for å bygge ut lokale veier og bedre kollektivt­ilbudet. Her leverer hun 345 underskrif­ter til ordfører Glimsdal i mai i år.
 ??  ?? LETTET: Tore Håland, som organisert­e underskrif­tskampanje­n mot bompenger i Grimstad, er lettet over at ordføreren nå vil skrote forslaget. Foto: Martin Haugen
LETTET: Tore Håland, som organisert­e underskrif­tskampanje­n mot bompenger i Grimstad, er lettet over at ordføreren nå vil skrote forslaget. Foto: Martin Haugen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway