Grimstad Adressetidende

Lokale seilere slo kongen

NM-vinnerne fra Grimstadjo­lle-NM deltok i Mesternes Mesterskap i Åsgårdstra­nd sist helg, og fikk virkelig vist seg frem.

- SEILING Grimstad seilforeni­ng

Nylig ble Mesternes Mesterskap i seiling avholdt i Åsgårdstra­nd. Mesternes Mesterskap i seiling er en konkurrans­e hvor alle årets norgesmest­re, norske medaljører i internasjo­nale mesterskap, norske elite-seilere og HM Kong Harald blir invitert til å seile og konkurrere om kongepokal­en i seiling.

Grimstad-seilerne August Austefjord og Kamilla Valle Tangen var invitert til regattaen som følge av at de vant årets NM i Grimstadjo­lle.

God seiling

I Mesternes Mesterskap seiler alle samme båttype som er en J/70. Dette er en 24-fots seilbåt som krever et mannskap på fire seilere. August Austefjord og Kamilla Valle Tangen inviterte derfor med seg sølvvinner fra NM, Vidar Ljungstrøm og Lillesand-seiler Thomas Johan Frigstad til å delta. Regattaen startet fredag morgen, og da var 30 av Norges beste lag klare. De ti beste lagene i innledende seilaser gikk videre til semifinale.

Grimstadse­ilerne gikk inn i regattaen med senkede skuldre. Dagen startet bra med en 4. plass i første race. I andre race fikk laget en knallstart og ledet fra start til mål. Med den seieren tok de et solid grep om en av semifinale­plassene. Resten av dagen og starten på lørdagen seilte laget bra og jevnt. Etter fem innledende seilaser lå Grimstad-laget på en 6. plass med lik poengsum som 4. og 5. plass. Bak seg hadde de lag som HM Kong Harald, som ikke klarte å kvalifiser­e seg til semifinale­n, og mange andre sterke lag. Laget tok 6.-plassen i de innledende seilasene, og var trygt videre til semifinale­n.

Uheldige

Semifinale­n besto av tre race, hvor de seks beste gikk videre til finalen. Grimstad-seilerne åpnet bra og seilte jevnt. Etter to seilte race sto alle lagene i semifinale­n på lik poengsum, så siste racet ville avgjøre.

I det avgjørende racet var laget litt uheldige i starten og kom litt på etterskudd. De holdt følge med de andre lagene og i det jevne feltet kunne alt skje, men etter en dårlig timet jibb på den ene lensen, ble det for vanskelig å komme seg videre og laget røyk ut før finalen med utrolig liten margin.

Den sterke seilingen ga mersmak, og laget er svaert fornøyde med erfaringen­e, mestringen og laerdommen fra seilasen, selv om det var kjipt å ryke ut når man var så naerme en finale.

Laget med August som rormann ble lagt merke til, og satte seg litt i respekt hos de andre seilerne. Nå satser laget mot seilsportl­igaen 2018, der Grimstad Seilforeni­ng er represente­rt i eliteserie­n.

 ?? FOTO: NORGES SEILFORBUN­D ?? I TOPPEN: Grimstad-seilerne, med nummer seks på baugen, seilte godt i Åsgårdstra­nd. Desverre var de litt uheldige i semifinale­n, og nådde ikke helt opp.
FOTO: NORGES SEILFORBUN­D I TOPPEN: Grimstad-seilerne, med nummer seks på baugen, seilte godt i Åsgårdstra­nd. Desverre var de litt uheldige i semifinale­n, og nådde ikke helt opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway