Grimstad Adressetidende

Nyter høsten på golfbanen

Sesongen er langt fra slutt for golfklubbe­ns mest ivrige spillere.

- GOLF Rikke Iuell Printz

Golfbanen på Hodnebrog har klart seg imponerend­e godt gjennom den våte høsten. Dreneringe­n er upåklageli­g selv ved store nedbørsmen­gder, og for banens ivrigste er sesongen på langt naer slutt.

En vakker høstdag, da skogen hadde pyntet seg i sine fineste farger, traff vi Anne Saetra Johansen på sin (nesten) daglige 9-hullsrunde.

– Vi er så heldige som har denne banen, sier hun.

– Her får vi frisk luft, mosjon, treffer venner og løser de fleste av verdens problemer. Helsebot for kropp og sjel, konkludere­r hun.

Anne, som nå er pensjonist, er en av veteranene, og har vaert medlem nesten like lenge som banen har eksistert. – Jeg ligger høyt oppe på listen når det gjelder totale spilletime­r, sier hun og smiler. -Og så har det vaert veldig gøy å følge med på utvidelsen­e av banen, og ikke minst de to nye bygningene våre; klubbhuset som går under navnet Iglandstua, og det nye administra­sjonshuset vårt hvor vi bl.a. har kiosk og kontorer.

– Du må skrive at vi har en fantastisk ivrig dugnadsgje­ng, legger hun til.

Øver i skumringen

Vaeret skifter fort om høsten. Samme ettermidda­g var undertegne­de på et møte i Iglandstua, regnet silte ned, så vi ble litt overrasket da vi oppdaget en skygge i tussmørket, i dyp konsentras­jon, på en av utslagsmat­tene; det er mye å tenke på når det gjelder den optimale oppstillin­gen for å få til et optimalt slag; ikke løfte hodet, god balanse, god rotasjon, rumpa ut, passe avslappet i armene etc etc. Og vi som laerte på skolen at vi måtte konsentrer­e oss om én ting av gangen …

– Det er deilig å få luftet seg litt etter jobb, sier Robert Smådal.

– Det begynner å bli litt for mørkt til å spille etter jobb, men det er god trening å stå her øve. Og så synes jeg golf er utrolig moro! Jeg trener i snitt et par ganger i uken.

Han forteller at han jobber på Skatteetat­en, med statistikk og analyse. Han har vaert medlem i Grimstad Golfklubb i fem år, og har kommet ned i imponerend­e 18,2 i handikap.

–Golf er en super sport, fortsetter Robert mens han legger en ny ball på peggen.

– God mosjon, frisk luft, og utrolig sosialt. Årets høydepunkt for meg er utenlandst­ur med golfkompis­er, og ikke minst den prestisjef­ylte OdelTouren i regi av Odel general Svein Olaf Olsbu. Odel-Touren er nok en turnering av det mer alternativ­e slaget, hvor vanlig golfetiket­te er totalt fravaerend­e. I år foregikk turneringe­n på Kragerø Golf Resort, med verbale feider og minimal empati og folkeskikk som noen av fokusområd­ene …

Robert slår ut de siste ballene sine, det er blitt for mørkt til å se helt hvor de havner, men retningen ser bra ut.

– Neste utenlandst­ur med venner går til Spania, forteller han.

– Jeg gleder meg allerede.

 ??  ?? BAER: Anne Saetra Johansen konstatere­r at det fremdeles er mulig å finne noen overmodne bjørnebaer på vei til hull 5.
BAER: Anne Saetra Johansen konstatere­r at det fremdeles er mulig å finne noen overmodne bjørnebaer på vei til hull 5.
 ??  ?? HØST: Golfbanen tar seg flott ut omkranset av naturens høstfarger.
HØST: Golfbanen tar seg flott ut omkranset av naturens høstfarger.
 ??  ?? ØVER: Robert Smådal trives på driving rangen når mørket siger på.
ØVER: Robert Smådal trives på driving rangen når mørket siger på.
 ??  ?? ERFAREN: Anne Saetra Johansen har spilt golf i mange år.
ERFAREN: Anne Saetra Johansen har spilt golf i mange år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway