Grimstad Adressetidende

Grimstadel­ever i norgestopp­en

Landvik skole er beste skole i fylket, og Grimstad kommune er 5. best i hele landet i årets Beintøft-aksjon.

- SKOLEVEI b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det er med andre ord ikke rart at folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen er stolt over kommunens barneskole­elever.

– Jeg er veldig fornøyd med årets Beintøft-aksjon, der 58 klasser fra seks skoler i kommunen har vaert med. Skolene i Grimstad har gjort en kjempeinns­ats i årets aksjon, og jeg er kjempe stolt, stråler Mikkelsen.

I disse dager er hun rundt på de ulike vinnerskol­ene i distriktet, og premierer ungene for fantastisk god innsats i årets aksjon.

7.000 kroner rikere

Beintøft er en konkurrans­e for alle barneskole­elevene i landet. En konkurrans­e som skal inspirere til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen.

Laererne registrere­r hvordan elevene har kommet seg til skolen, og så får de poeng ut ifra hvor mange som har reist kollektiv, gått eller syklet.

Mens Grimstad kommune samlet sett var 5. best i landet, scoret Landvik skole enda høyere. De var beste skole i fylket, og 4. beste skole i hele landet.

2A på Landvik skole var beste klasse i 1.–2. trinn her i Grimstad, mens 4B på Landvik var best på de to neste trinnene. 7A på Fjaere barneskole gjorde det best på 5.–7. trinn. Disse klassene får 2.000 kroner til klassen fra Grimstad kommune, og en liten ting til hver enkelt elev som premie.

4B på Landvik får i tillegg 5.000 kroner, siden de var beste klasse i fylket. Disse pengene får de fra Beintøft sentralt.

– Det var kult at vi gjorde det så bra, og at vi fikk klasseprem­ien. Det er gøy å sykle til skolen, sier noen av 4.-klassingen­e på Landvik.

Ifølge sikre kilder på Landvik har elevene vaert svaert engasjerte i årets aksjon, og de har faktisk stoppet biler på skolen, og oppfordret foreldre til å snu, slik at klassekame­rater måtte gå et stykke for å komme til skolen.

Skryt til foreldrene

Elevene på Landvik har vaert gode, men klassestyr­er for 2A skryter også voldsomt av foreldrene til elevene.

– Det er ingen tvil om at dette er en veldig sprek klasse, og det var faktisk disse 2.-klassingen­e som løp flest runder her da vi hadde Cuba-dilten tidligere i år. Ellers skal foreldrene ha veldig mye ros. De har vaert positive, og ikke kjørt ungene til skolen. Har de lang skolevei, har foreldrene sørget for at de blir satt av i passe avstand til skolen, slik at ungene faktisk går et stykke før skolestart, sier laerer Irene Vågen Jansen.

Sammen med resten av laererteam­et ønsker hun nå å gå i fotsporene til barna.

– Vi har laget vår egen lille Beintøft-aksjon, som er for alle laererne her på skolen i fire uker. Ungene her har vaert kjempeflin­ke, og da kan ikke vi laererne vaere noe dårligere. Vi skal jo tross alt vaere forbilder for barna, sier rektor ved skolen, Gunhild Espeset.

Folkehelse­koordinato­ren applaudere­r initiative­t til laererne på Landvik skole, og håper at både laerere og elever fortsetter i samme tralt.

– Selv om aksjonen og årets konkurrans­e er over nå, så håper jeg at elevene fortsetter å gå, sykle eller ta buss til skolen. Jo faerre biler vi får i naerheten av skolene, jo tryggere blir også skoleveien for elevene, sier hun.

 ??  ?? SPREK GJENG: 2A og 4B ved Landvik skole har imponert stort i årets Beintøft-aksjon. Her er en del av elevene, sammen med laererne Merete Gabrielsen og Irene Vågen Jansen. Folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen og rektor Gunhild Espeset.
SPREK GJENG: 2A og 4B ved Landvik skole har imponert stort i årets Beintøft-aksjon. Her er en del av elevene, sammen med laererne Merete Gabrielsen og Irene Vågen Jansen. Folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen og rektor Gunhild Espeset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway