Grimstad Adressetidende

Roy Ludvigsen er tilbake som Express-trener

Roy Ludvigsen blir hovedtrene­r for Express’ A-lag neste sesong. Han klarte rett og slett ikke å holde seg unna lengre.

- EXPRESS b Anna Torp Kvasjord og Janicke Yttervik anna@gat.no

– Jeg savnet å vaere på feltet, vaere i kampsituas­jon, og ha det fellesskap­et rundt meg. Jeg savnet rett og slett fotballen, og Express er en veldig god plass å vaere, sier Roy Ludvigsen.

Han ga seg etter fjorårets sesong, men har vaert med i trenerteam­et nå i høst, etter at Mattias Hortin ga seg i sommer. Nå er Ludvigsen klar for å ta hovedtrene­ransvaret igjen.

– Det er veldig greit å vaere så tidlig klar med hovedtrene­r, og vi er glad for å ha Ludvigsen på plass, sier Magne Aslaksen, daglig leder i Express fotball.

Samme retning

Express spiller sin siste seriekamp til lørdag, når Pors er motstander på Fevik. Ludvigsen og resten av A-lagsteamet har selvsagt fokus på den kampen, men er godt i gang med planleggin­gen av neste år også.

– Nå handler det om å bygge en homogen gruppe. Vi skal ha spillere som drar i samme retning, både på banen, men også utenfor banen. Vi skal ha forståelse for at vi er ulike, men samtidig må vi ha en felles forståelse av veien videre, sier treneren.

Utvikling

Sammen med resten av trenerteam­et er han i gang med å planlegge sesongplan­en for neste år, stallen, treningsti­der, fasilitete­r, treningsle­ir og alt som hører med. 15–16 spillere er allerede klare for neste år, han håper på i alt 22 spillere.

Selv om Express nå rykker ned en divisjon, er ikke hovedmålet til Ludvigsen at de skal rykke opp igjen til 3. divisjon. Andre ting er viktigere.

– Vi skal ha hovedfokus på utvikling, og tar vi steg for steg vil også resultaten­e komme på lengre sikt. Mitt mantra er at man skal vaere defensiv trygg for å bli offensiv god, og det er det vi skal bygge på, sier han.

Hjelpetren­er er foreløpig ikke på plass, men Jon Erlend Pile skal vaere keepertren­er også i år. August Gundersen er sportslig leder og vil vaere med rundt laget, det samme vil Magne Aslaksen vaere. Oppmann har også klubben på plass, og så håper de å benytte seg av Jan Erik Stinessen som en ekstra inspirasjo­nskilde på keeperside­n.

– Vi bygger ut støtteappa­ratet, og fordeler oppgaver på en bedre måte. Jo flere folk som er rundt laget, jo desto sterkere blir vi, sier Ludvigsen.

 ?? FOTO: EXPRESS ?? FORNØYD TRIO: August Gundersen, sportslig leder i Express fotball, Roy Ludvigsen og leder av fotballgru­ppa, Jon Erlend Pile.
FOTO: EXPRESS FORNØYD TRIO: August Gundersen, sportslig leder i Express fotball, Roy Ludvigsen og leder av fotballgru­ppa, Jon Erlend Pile.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway