Grimstad Adressetidende

Fikk sju minutter på banen

Express tapte årets siste kamp mot Pors 0–3. For innbytter Mathias Leander Christense­n betydde hans sju minutter på banen enormt mye.

- EXPRESS Anna Torp Kvasjord

Express-keeper Mathias Leander Christense­n fikk kreft i juni, og sa den gang at han håpte å vaere spilleklar igjen på tampen av sesongen. Lørdag fikk han sju minutter på banen.

I juli i år skrev Adressa om Express-keeper Mathias Leander Christense­n, som fikk diagnosen kreft i juni, og som hadde et håp for resten av sesongen, bli så frisk at han kanskje kunne få noen spilleminu­tter for A-laget. Lørdag ble drømmen oppfylt, da han kom inn sju minutter før fulltid, på stillingen 0–3.

– Det var utrolig gøy å få litt spilletid. Jeg fikk en god redning også, så det var moro. Jeg hadde jo drømt om at jeg skulle få spille litt på slutten av sesongen, så gøy at vi fikk det til, sier han.

Trent når han har orket

Christense­n fikk vite at han hadde kreft i juni, og startet opp med cellegiftk­ur nokså kjapt etterpå. Fire runder har han hatt av det, og den siste tiden har han hatt ti strålebeha­ndlinger. Behandling­en var over for noen uker siden, men han merker det godt ennå, og vil nok gjøre det en stund til.

– Jeg er fremdeles veldig slapp, og det er det som har vaert det kjedelige for meg opp i dette. Jeg har heldigvis vaert heldig, for kroppen min har tålt behandling­ene nokså bra, uten at jeg har fått de voldsomme bivirkning­ene, men jeg har vaert veldig slapp da. Nå må jeg vente til slutten av november for å se om jeg er frisk, sier han.

Han har trent med Express så mye han har orket, men han har blitt tvunget til å holde seg mye i ro på grunn av slappheten.

God siste kamp

Det har vaert en tøff sesong for Express, der de endte desidert sist, hele 16 poeng bak neste lag. I kampene mot Pors lørdag, så Christense­n flere lyspunkter på laget sitt, selv om det ble et 0–3 tap.

– Kampen i seg selv var positiv, og vi kunne fort ha scoret noen mål. Resultatet lyver litt, og vi var litt uheldige og tapte 0-3, sier keeperen. Selv slapp han ikke inn noen mål på sine sju minutter på banen.

Nå ser keeperen fremover, og gleder seg til neste sesong, der han håper å vaere med for fullt, både på trening og i kamp for ett eller annet lag.

– Jeg kommer til å spille fotball neste år, men vet ikke om det blir i Express. Jeg har rett og slett ikke tenkt så mye på akkurat det opp i det hele. Jeg skal prate med klubben litt de neste ukene, høre hva de tenker, og så får vi se. Jeg trives veldig godt her. Fotball blir det i alle fall, sier han.

Det har vaert få seiere på Express denne sesongen, men i slutten av november får keeper Mathias Leander Christense­n vite om hans viktigste kamp i år er vunnet. Tross alt, fotball betyr ikke alt.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? REDNING: Express-keeper Mathias Leander Christense­n hadde et lite håp om å bli så frisk at han kunne få noen spilleminu­tter i løpet av sesongen, og det fikk han lørdag. Dette bildet er fra en trening i sommer.
ARKIVFOTO REDNING: Express-keeper Mathias Leander Christense­n hadde et lite håp om å bli så frisk at han kunne få noen spilleminu­tter i løpet av sesongen, og det fikk han lørdag. Dette bildet er fra en trening i sommer.
 ??  ?? KLAR: Mathias Leander Christense­n er helt klar på at han spiller fotball neste år. Om det blir i Express er ikke bestemt ennå.
KLAR: Mathias Leander Christense­n er helt klar på at han spiller fotball neste år. Om det blir i Express er ikke bestemt ennå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway