Grimstad Adressetidende

Kategorisk­e påstander uten substans

«Adressa sprer løgn», hevder Per-Ivar Felldal i et innlegg i Adressa lørdag 22.10. Det er løgn.

- DEBATT Peer L. Andreassen Redaktør Grimstad Adressetid­ende

Felldal bruker en

sak fra torsdag 22. juni som sannhetsbe­vis. Da skrev Adressa om hva barna ved de sju kommunale barneskole­ne spiste.

Vi skrev at

vi hadde snakket med «samtlige SFO i Grimstad». Det var feil. Hesnes skole, som Felldal sikkert kjenner godt, var ikke med i oversikten. Vi kan tilføye at også Langemyr skole har et SFO-tilbud, som ikke ble nevnt i den omtalte saken 22. juni. Da var det feil å skrive at samtlige SFO var det, og det er beklagelig. Feil skal rettes når vi blir gjort kjent med det. Det er herved gjort.

En løgn er

imidlertid en bevisst handling for å feilinform­ere og villede. «Å spre løgn og usannheter» og «feie det under teppet», som Felldal hevder, er å gjøre dette systematis­k.

Det gjør vi

ikke. Men vi gjør feil, og det er ingen hemmelighe­t. Målet er selvsagt å unngå det.

Det er Felldal

som sprer løgn om Adressa, og han gjør det tilsynelat­ende for å bagatellis­ere innkjøpssa­ken i kommunen. Det viser seg nemlig at innkjøpssa­ken er hans egentlige aerend, og som er årsaken til at han har sagt opp abonnement­et på Adressa. «Jeg gidder ikke lenger å forholde meg til tilgjorte problemsti­llinger og karakteris­tikker som tatt ut av en Disney-film», skriver han.

Innkjøpssa­ken

Disney-film. Det vet alle, både i og utenfor rådhuset, som har fulgt med. Og hvis det fortsatt er noen på rådhuset som ikke har skjønt alvoret, bør de lese rådmannens vurdering i handlingsp­lanen for oppfølgnin­g av innkjøpssa­ken:

er ingen «Rådmannen ser

på manglende dokumentas­jon og etterlevel­se av rutiner og regelverk. Det er iverksatt og planlagt en rekke tiltak for å sørge at kommunen skal sikre at kjøp av varer og tjenester skal skje innenfor gjeldende anskaffels­esregelver­k. Rådmannen vil også bidra til at det er gjennomsik­tighet

alvorlig

og god forvaltnin­gsskikk i organisasj­onen slik at innbyggern­e kan oppleve trygghet for rett og rettferdig behandling, og at kommunens ressurser blir forvaltet i tråd med politiske beslutning­er».

Det gir et

innblikk i en virkelighe­t som er langt fra Disneys troskyldig­e verden.

 ??  ?? SVAR: Redaktør Peer L. Andreassen svar påstanden om at Adressa «sprer løgn».
SVAR: Redaktør Peer L. Andreassen svar påstanden om at Adressa «sprer løgn».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway