Grimstad Adressetidende

Det svinger på UiA

-

Rett før helgen

ble det kjent at et nytt nasjonalt katapultse­nter for fremtidens materialer skal etableres på Sørlandet. Det nyetablert­e Mechatroni­cs Innovation Lab ved universite­tscampusen i Grimstad vil bli et av tre steder for testing.

Nyheten druknet nok

i flomvarsel­et, men dette er en milepael for MIL-laben, som både lokale og sentrale myndighete­r har store forventnin­ger til. Og som de har spandert flere titalls millioner kroner på. Dette nye gjennombru­ddet utløser ytterliger­e 20 millioner i tilskudd fra staten.

Det er store

ambisjoner for katapultse­nteret som baerer navnet FureturMat. Det skal både bli teknologis­k verdensled­ende og samtidig vaere et lavterskel­tilbud for små og mellomstor­e bedrifter. Blant aktørene som står bak fra Sørlandet er Arendals Fossekompa­ni, Elkem og Eyde-klyngen. FureturMat skal tilby pilottesti­ng av alt fra metallfrem­stilling til produksjon av partikler i nano-/mikrostørr­else.

Mekatronik­klaben hadde sitt

utgangspun­kt i oljeservic­eindustrie­n på Sørlandet. Nå når den er nede i en bølgedal som følge av oljebremse­n, er det interessan­t å se at andre industriel­le miljøer melder seg på. Og flere andre kan komme til. Det er en definitiv styrke for universite­tsmiljøet - og for regionens naeringsli­v.

 ?? FOTO: TORE HELLELAND NAESS, UIA ?? GJENNOMBRU­DD: Mechatroni­cs Innovation Lav ved campus i Grimstad har fått et gjennombru­dd.
FOTO: TORE HELLELAND NAESS, UIA GJENNOMBRU­DD: Mechatroni­cs Innovation Lav ved campus i Grimstad har fått et gjennombru­dd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway