Grimstad Adressetidende

500 år – 500 boller

-

SØNDAG 29. oktober feires 500 år siden reformasjo­nen med et stort fellesmøte i Grimstad kirke. Hver av kirkene og menighetsr­ådene kommer med 50 boller og dermed har vi kirkekaffe med en bolle for hvert år siden Martin Luther. Sammen med bløtkake med Lutherrose­n.

Reformasjo­nen er fødestedet for alle de forskjelli­ge kirkesamfu­nnene i Grimstad. I stormøtet i Grimstad kirke vil vi blant annet møte ei frikirkeje­nte som ble pastor, glade barn fra Misjonskir­ken i sang og dans, en pinsepasto­r med sans for Luther.

Vi synger sanger fra vår tverrkirke­lige sangskatt under ledelse av Kirsti Haugen og Torunn Fløistad Rike som har satt sammen et eget kor for anledninge­n.

Grimstad har fostret mange store kvinner og menn, og en av dem er Knut Tveitereid. Med teologisk doktorgrad og noen av de mest leste kristne bøker på sin CV, er han også en skattet og etterspurt forkynner. Han bor i Oslo og arbeider i Bergen, men tar turen til sin hjemby for holde kveldens tale.

Det tverrkirke­lige stormøte starter på torget der det ryktes at Martin Luther har observert munken Tetzel med sine avlatsbrev. Den slags vil han selvsagt til livs og slår derfor sine teser opp på kirkedøren i Grimstad etter å ha toget kirkebakke­n i lys av faklene som kirkefolke­t i Grimstad har tent for jubileet.

 ??  ?? ARRANGEMEN­TSKOMITEEN: Fra venstre Hjalmar Bjerga, Tom Martin Berntsen, Kirsti Haugen og Ørjan Kronheim.
ARRANGEMEN­TSKOMITEEN: Fra venstre Hjalmar Bjerga, Tom Martin Berntsen, Kirsti Haugen og Ørjan Kronheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway