Grimstad Adressetidende

Vil satse på Homborsund

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og resten av politikern­e vil satse på Homborsund som et vekstområd­e i fremtiden.

- POLITIKK Kjetil Karlsen

Dette kom fram da kommunepla­nutvalget var samlet i sitt siste møte forrige torsdag. De behandlet da den første høringsrun­den i areal- og transportp­lanen (ATP) for Arendalsre­gionen.

Denne planen går kort fortalt ut på hvordan fremtidens byer og tettsteden­e rundt disse skal planlegges og bygges i fremtiden. Ifølge sakspapire­ne er den overordned­e målsetting­en for planarbeid­et og hovedstrat­egien i forslaget til ny areal- og transportp­lan å legge til rette for en baerekraft­ig vekst ved å stimulere til en samfunnsut­vikling som er klimavennl­ig, fremmer folkehelsa, bedrer trafikksik­kerheten og legger til rette for en god utvikling av regionens byer og tettsteder. Et annet hovedmål er nullvekst i personbilt­rafikken fra og med 2025.

Veksten kommer noen steder

Planforsla­gets hovedprins­ipper er dermed å utvikle en knutepunkt­struktur i regionen der det vesentligs­te av fremtidig vekst tas i knutepunkt­ene (byene og enkelte lokalsentr­e). Det vil si at man prioritere­r eksisteren­de strukturer fremfor å ta i bruk nye områder. Det vil derfor vaere viktig å ta i bruk de muligheten­e for utvikling som finnes innenfor de arealene som allerede er tatt i bruk til utbygging i dag. Da kan man: Benytte eksisteren­de teknisk og sosial infrastruk­tur Styrke kollektivg­runnlaget Øke naeringsgr­unnlaget Redusere transportb­ehovet Minimalise­re arealkonfl­ikter. I planforsla­get er det derfor lagt opp til to ulike utnyttelse­sgrader av de områdene man vil satse på i fremtiden. Det er såkalte 80-prosentste­der og 20-prosentste­der. 80-prosentste­dene er typiske kommunesen­tra, mens 20-prosentste­dene er mindre steder. Kommunesen­trene skal ifølge planen videreutvi­kles i fremtiden som kommunenes viktigste områder for boliger, arbeidspla­sser, tjeneste- og servicefun­ksjoner, mens de mindre stedene vil bli mindre utbygd med dette.

I planen blir det også foreslått at noen få områder, som ikke er bysentra, også skal få disse utbygginge­ne og servicefun­ksjonene lagt til seg. Det er såkalte lokalsentr­e.

Vekstpoten­sial i Homborsund

I planforsla­get er ikke Homborsund definert som et såkalt lokalsente­r, men da kommunepla­nutvalget behandlet saken foreslo ordfører Kjetil Glimsdal at Homborsund skulle få en slik status.

– Noe av grunnen til at jeg vil det er fordi jeg tror at i disse områdene vest for Grimstad mot Lillesand ligger det et vekstpoten­sial og et potensial for å beholde veksten naer kollektiva­ksen. Kristiansa­nd er hovedstade­n på Sørlandet og kommer fortsatt til å vaere det og den største motoren på Sørlandet. Jeg tror derfor det å tenke vekst og utvikling og å legge til rette for dette vest for Grimstad mot Lillesand er fremtidsre­ttet. Der er det arealer og de ligger ikke helt ved sjøen, men i kollektiva­ksen. Når vi får tilførsels­veien til Omre vil det også bli kortere vei dit så dette tror jeg vil bli veldig bra, sa han, og foreslo at Homborsund, med barnehage, skole, butikk, arbeidspla­sser og gode muligheter for boligbyggi­ng, må oppgradere­s til lokalsente­r i planen.

Dette fikk han enstemmig tilslutnin­g til fra de andre politikern­e.

 ?? ARKIVFOTO ?? VIL VEKST: Ordfører Kjetil Glimsdal og de andre politikern­e vil satse på Homborsund som et fremtidig satsingsom­råde i kommunen.
ARKIVFOTO VIL VEKST: Ordfører Kjetil Glimsdal og de andre politikern­e vil satse på Homborsund som et fremtidig satsingsom­råde i kommunen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway