Grimstad Adressetidende

– Vil ikke avslå samarbeid, men må diskutere det først

Kommunen skal nå snakke med Lillesand for å høre om de vil bygge renseanleg­g sammen med Grimstad. Lillesands­ordfører Arne Thomasen (H) vil ikke avslå frieriet, men sier det er altfor tidlig å kommentere dette nå.

- POLITIKK Kjetil Karlsen

Da formannska­pet behandlet saken på torsdag, ble det politisk flertall for Trond Erik Bognøs (H) forslag som blant annet inneholdt et punkt om at kommunen skal gå i samtaler med Lilleand for å høre om de to kommunene kan bygge et slikt renseanleg­g sammen. Bakgrunnen for dette forslaget er blant annet, som Adressa skrev på lørdag, at det nye renseanleg­get vil bli svaert dyrt for kommunen og at politikern­e derfor vil vaere helt sikre på hva de gjør før de bestemmer seg.

Selv om dette forslaget kom opp, ble det i formannska­pet sagt at dette ligger svaert langt frem for Lillesand, og at de ikke er klare for dette ennå. Dette bekrefter ordfører Arne Thomassen overfor Adressa mandag.

– Må få henvendels­e først

– Hva sier dere om ideen om å bygge et renseanleg­g sammen med Grimstad?

– For det første har jeg bare lest om dette i Adressa på lørdag. For det andre har jeg fått beskjed om at vi kan komme til å bli kontaktet av rådmannen i Grimstad. Jeg har derfor ikke satt i gang noe som helst i vårt parti her i Lillesand før jeg eventuelt får den henvendels­en fra Grimstad. Da får vi eventuelt en formell henvendels­e fra Grimstad og da må vi sette oss ned og seriøst diskutere dette og se hvilke behov vi har i fremtiden og om det kan vaere fornuftig å inngå et slikt samarbeid med Grimstad. Når det er sagt så er vi alltid på utkikk etter bedre løsninger, sier Thomassen til Adressa.

– Men høres det ut som en god idé?

– Det høres i hvert fall ut som en idé, men jeg kan ikke si om den er god eller dårlig før jeg vet hva slags kapasitets­utfordring­er vi har. Vi har heller ikke snakket om å bygge et nytt renseanleg­g før i løpet av de neste fem-seks-sju årene, og det kan også godt hende det tar 10 år før vi skal gjøre dette. Det er likevel viktig at vi tenker igjennom dette, sier han.

– Et godt anlegg per i dag

– Nå er situasjone­n slik i Grimstad at kommunen trenger et nytt renseanleg­g relativt raskt. Kan dere i Lillesand fremskynde denne saken for å møte Grimstad på halvveien?

– Det er altfor tidlig å si noe om. Vi har jo ikke diskutert denne saken ennå. Foreløpig har jeg jo bare hørt om dette fra Grimstad Adressetid­ende. Nå må vi først få en formell henvendels­e fra kommunen, så kan vi drøfte hvilke utfordring­er og behov vi har. Per i dag har vi et godt anlegg, sier han.

 ?? ARKIV ?? BYGGE SAMME?: Grimstads politikere vil nå sjekke ut om Lillesand vil bygge et fremtidig renseanleg­g sammen med dem.
ARKIV BYGGE SAMME?: Grimstads politikere vil nå sjekke ut om Lillesand vil bygge et fremtidig renseanleg­g sammen med dem.
 ??  ?? ARNE THOMASSEN. ARKIVFOTO
ARNE THOMASSEN. ARKIVFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway