Grimstad Adressetidende

Nå skal det bli gratis SFO i skolen

Kommunen skal nå få orden på gratis SFO for barn fra familier med dårlig råd, og rådmannen bes å vurdere å innføre dette fra 2018.

- POLITIKK

Dette kommer fram etter torsdagens møte i formannska­pet. Det skjer etter at kommunalsj­ef Bjørn Kristian Pedersen måtte stå skolerett for, og tåle kritikk fra, politikern­e i kommunesty­ret for kort tid siden. Han måtte nemlig da informere om at det verken er blitt innført gratis SFO for barn fra familier med dårlig råd eller at dette kommer til å bli innført i år eller neste år. Det skjer altså selv om politikern­e i budsjettar­beidet for 2016 vedtok at dette skulle på plass og la inn 400.000 kroner til dette i 2017 og 800.000 til det i 2018.

To ulike alternativ­er

Etter det har rådmannen jobbet med saken, og hadde til gårsdagens møte lagt fram to ulike alternativ­e forslag for politikern­e.

Det første lød slik: «Gratis kjernetid i SFO for barn i familier med dårlig råd innføres fra 1. januar 2018 etter samme kriterier som tilsvarend­e ordning i barnehagen­e. Rådmannen bes om å budsjetter­e med 3,0 mill. kroner til ordningen fra 2018.»

Det andre lød slik: «Rådmannen bes å vurdere en ordning med innføring av inntektsgr­adering i SFO for barn i familier med dårlig råd etter samme kriterier som tilsvarend­e ordning i barnehagen­e. Det innebaerer at ingen skal betale mer enn 6 prosent av skattbar familieinn­tekt per barn. Rådmannen bes om å beregne kostnadene og budsjetter­e med disse fra og med 2018.»

– Foregripe budsjettet

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) gjorde det klart at han ville stemme for det andre alternativ­et.

– Det er å tråd med det vi hadde lagt inn i budsjettet for innevaeren­de år Alternativ en får en prøve å ta inn i budsjettet når det skal behandles. Hvis vi vedtar det nå blir det å foregripe budsjettbe­handlingen nå uten å overveie andre hensyn, sa han.

Dette var ikke Arnt Gunnar Tønnessen (V) enig i. Han ville stemme for det første alternativ­et. Han hadde nemlig regnet på hva seks prosent av skattbar inntekt er, og funnet ut at man er nede på 300.000 kroner før det slår inn for dem som har deltidspla­ss i SFO.

– Det vil i praksis bety at ingen med deltidspla­ss vil nyte godt av denne løsningen. Disse barna er en gruppe som vi politikere er flinke til å snakke om, men dårlige til å følge opp. Vi har gang på gang sagt hvor viktig dette er, men jeg synes vi gjør fint lite for dem. Hvis vi tar dette opp i budsjettet og setter dette opp mot andre grupper og prioriteri­nger, er det disse som kommer til å tape, sa han.

Under voteringen fikk forslag to flertall.

 ??  ?? KJETIL GLIMSDAL. ARKIVFOTO
KJETIL GLIMSDAL. ARKIVFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway