Grimstad Adressetidende

Rett fra overnattin­g til TV-aksjonen

Speidere er ikke redde for verken dårlig vaer eller å hjelpe andre. Disse speiderne gikk derfor rett fra overnattin­g ute til å gå som bøssebaere­re i TV-aksjonen.

- INNSAMLING Kjetil Karlsen

– Jeg er virkelig imponert over dem som var ute og gikk med bøsser i regnvaeret. Det var noen få av dem som hadde sagt de skulle komme som ikke møtte opp, men vi fikk dekket store deler av kommunen. Og det til tross for det drittvaere­t vi hadde. Folk gikk ut og kom tilbake gjennombla­ute. Jeg er virkelig imponert over innsatsen til alle sammen. Dette står det virkelig respekt av. Jeg vil derfor si en stor takk til alle som bidro.

Dette forteller Per Svenningse­n til Adressa. Han er, som varaordfør­er, lokal leder av den årlige innsamling­saksjonen til NRK som i år gikk til UNICEF.

Han er også imponert over speiderne på bildet.

– De hadde vaert på overnattin­g ute i Øvre Landvik og kom rett fra det til å bli med som bøssebaere­re, forteller han.

Per mandag formiddag var det kommet inn 223 millioner kroner i årets aksjon. Det vil si 42,40 kroner per innbygger i Norge. I Grimstad ble det totalt samlet inn 852.712 kroner. Dette holdt til den 360. beste av landets 427 kommuner, og vil i snitt si at hver innbygger i Grimstad ga 37,58 kroner. Dette er 4,82 kroner under landsgjenn­omsnittet, og holder bare til å bli den 14. beste av 15 kommuner i Aust-Agder. Dette er også det nest dårligste resultatet i Grimstad på de siste fem årene.

Per Svenningse­n er likevel glad for alle pengene som er kommet inn, og takker alle som var med, både bøssebaere­rne og alle som ga penger.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt, sier han.

 ?? FOTO: VIVI HAAVIK TØNNESSEN ?? GIR SEG IKKE: En speider gir aldri opp, og disse speiderne kom rett fra overnattin­g ute i Øvre Landvik til å bli med som bøssebaere­re.
FOTO: VIVI HAAVIK TØNNESSEN GIR SEG IKKE: En speider gir aldri opp, og disse speiderne kom rett fra overnattin­g ute i Øvre Landvik til å bli med som bøssebaere­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway