Grimstad Adressetidende

Deler livet sitt med hele Norge

Hun blir gjenkjent på gaten, og får tilsendt gratis klaer. Miriam Isene Nygård (22) er i ferd med å bli en toppblogge­r i Norge, og nylig markerte hun seg da hun hengte seg på kampanjen MeToo.

- BLOGGER OM LIVET b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Miriam Isene Nygård (22) har blogget om livet sitt siden hun gikk i 10. klasse. Den siste tiden har bloggen hennes blitt svaert populaer, og nylig fikk den mye oppmerksom­het da hun i likhet med mange andre engasjerte seg i kampanjen MeToo, hvor hun fortalte sin aerlige historie.

I et svaert åpent og aerlig innlegg på bloggen sin, forteller hun om tre hendelser som har påvirket livet hennes. Forsøk på overgrep, og en gjennomfør­t voldtekt.

– Når MeToo-kampanjen begynte å rulle, kjente jeg at det var godt for meg å tømme meg for det jeg har gått og båret på i mange år. Det var tøft å skrive det, og det var selvsagt en påkjenning å gå igjennom det igjen, men etterpå var det så godt å på en måte ha kvittet seg med det. Mange tenker jo at jeg skrev dette for å få lesere, men det var selvsagt ikke hensikten. Jeg synes bare det var godt å få tømt seg, og jeg synes det er viktig at folk faktisk blir oppmerksom­me på at dette skjer med veldig mange mennesker. Det er en god kampanje, sier hun.

Adressa møter henne på Kafé Ibsen. Hun er innom hjembyen en snartur før hun setter kursen mot Hovden igjen, hvor hun blant annet jobber som bartender. Men livet går også med til mye blogging.

Blogger om livet

Miriam Isene Nygård begynte å blogge da hun gikk i tiendeklas­se. I dag er hun 22 år, og holder fremdeles på med det. For henne er bloggen naermest som dagbok å regne.

– Alle blogget på den tiden jeg startet med det, og jeg har bare fortsatt. På den tiden brukte jeg bloggen som en offentlig dagbok, og delte alt jeg følte og tenkte. Jeg hadde det tøft på denne tiden, så det var et godt sted å tømme det jeg hadde på hjertet. Jeg er veldig aerlig på bloggen min, og sier akkurat det jeg tenker og føler.

Bloggeren prøver å legge ut minst ett innlegg om dagen, men gjerne to-tre også. På bloggen deler hun åpenhjerti­g innlegg om alt fra antrekk, sminke, hverdagsli­v, kjaerlighe­tsliv, trening, kosthold, ja, rett og slett ting ungdom i dag er opptatt av. Det er mye fokus på kropp på bloggen hennes, noe hun selv også påpeker.

– Det er mye kropp på bloggen, fordi jeg er opptatt av kropp, og vet hvordan jeg vil at min kropp skal se ut. Jeg har drevet med bikinifitn­ess tidligere og nå jobber jeg mot bodyfitnes­s, derfor er det mye av det, sier hun.

Isene Nygård skriver innlegg, men har også egen youtube-kanal der hun videoblogg­er.

Moren hennes og en venninne hjelper henne med å ta bilder, ellers er en selfiestan­g, iPhonen, kameraet og mac-en produkter hun ikke klarer seg uten.

Rare tilbud

De to siste årene har bloggen til Miriam Isene Nygård fått mer og mer oppmerksom­het, og nylig lå hun på en 32. plass på topplisten­e.

Som blogger får hun mye gratisprod­ukter tilsendt, som klaer, mobildeksl­er, skjønnhets­produkter med mer. Hun blir gjenkjent på gaten av jenter i 13–14 årsalderen, får mange ulike invitasjon­er og tilbud. Noen mer interessan­te enn andre.

– Man får jo en del invitasjon­er til arrangemen­tet og sånn, og det kan jo vaere gøy. Nylig fikk jeg tilbud om å bli med i Miss Norway, men jeg takket nei. Man får også mange rare, useriøse tilbud. Folk kan utgi seg for å vaere proffe fotografer, uten å vaere det, så der må man vaere forsiktig. Nylig fikk jeg spørsmål om å stille opp i pornofilm også, noe jeg selvsagt takket nei til. Jeg har også hatt stalkers, som har kontaktet meg på snapchat for så å oppsøke meg hjemme, og stå utenfor døren min. Det er mye rart der ute for å si det slik, sier hun.

Rykter

Å vaere blogger er nemlig ikke bare en dans på roser. Man får mye positiv oppmerksom­het, og ros fra lesere som kjenner seg igjen i det hun skriver, men bloggingen baerer også med seg mye negativt.

– Det er mye misunnelse der ute, og folk ønsker ofte å trykke meg ned, både i kommentarf­elt og i det vanlige liv. Det har vaert mange usanne rykter om meg, noe som blir veldig tydelig i en liten by som Grimstad, sier hun.

Jenta finner kjapt ut hvem disse personene er, som skrive stygge ting i kommentarf­eltet på bloggen. Identitete­n kan ikke skjules når Nygård finner IP-adressene.

– Det har blant annet stadig vekk gått rykter om at jeg har silikon i puppene, men det er så langt fra sannheten som det går an å komme. Jeg fikk faktisk reduksjon, fordi jeg slet med ryggsmerte­r på grunn av puppene mine. Folk kommer på mye rart, sier hun.

Drømmer om bok

Miriam Isene Nygård har bloggdronn­ingen Sophie Elise som sitt store forbilde. Å kunne leve av bloggingen, slik hun gjør, er likevel ikke noe tema. – Det er ikke noe jeg ønsker. Jeg er såpass glad i å ha en vanlig jobb, så bloggen blir noe jeg holder på med ved siden av, sier hun. Bloggeren ser for seg å blogge i cirka ti år til.

– Akkurat nå trives jeg som bartender på Hovden, men jeg kommer nok til å flytte hjem om to-tre år om ikke drømmefyre­n dukker opp på Hovden da. Jeg ønsker å ta opp noen fag, og så vil jeg bli politi. Fulltidsbl­ogger blir jeg nok aldri.

– Så du hadde ikke sagt ja om TV2 spurte deg om å bli med i TV-programmet Bloggerne eller noe heller?

– Jeg hadde lett blitt med på Bloggerne om jeg ble spurt.

Sophie Elise, som er med der, er jo forbildet mitt. Det er dame som prater rett fra levra, og det er bra.

Selv er hun forbilde for mange unge jenter. Hun råder dem til å passe godt på seg selv om de bestemmer seg for å entre «blogglandi­a».

– Skal man blogge må man vaere sterk, og hodet må vaere helt klart. Hvis man opplever mange stygge kommentare­r og slik bør man prate med noen om det, og kanskje vurdere å stenge av kommentarf­eltet. Det er ingen hemmelighe­t at det kan komme mange stygge kommentare­r, sier hun.

– Hva er målet ditt med din egen blogg?

– Målet mitt er å klatre på bloggliste­ne. Jeg sikter meg inn på en topp fem-ti-plassering snart, sier hun. Jenta har alltid elsket å skrive, og hun ser ikke bort ifra at hun skriver bok en eller annen gang.

Bloggen til Miriam heter rett og slett miriamisen­e, og du finner den på plattforme­n til Nouw.

 ??  ?? SELFIE: En blogger må selvsagt kunne ta selfies. Her er Miriam Isene Nygård på hjemlige trakter.
SELFIE: En blogger må selvsagt kunne ta selfies. Her er Miriam Isene Nygård på hjemlige trakter.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRENING: Miriam Isene Nygård er opptatt av trening.
FOTO: PRIVAT TRENING: Miriam Isene Nygård er opptatt av trening.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MOTE: Bloggeren er opptatt av mote, og flere innlegg på bloggen handler nettopp om det.
FOTO: PRIVAT MOTE: Bloggeren er opptatt av mote, og flere innlegg på bloggen handler nettopp om det.
 ??  ?? BLOGGLIVET: Bloggeren går sjelden noe sted uten mac-en. Når hun ikke har den tilgjengel­ig, lagrer hun notater til bloggen på telefonen sin.
BLOGGLIVET: Bloggeren går sjelden noe sted uten mac-en. Når hun ikke har den tilgjengel­ig, lagrer hun notater til bloggen på telefonen sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway