Grimstad Adressetidende

Svømmehall på campus

-

I april markerte

Grimstad Svømmehall sitt 50-års jubileum. Den gang slo vi fast at det er et viktig aktivitets­tilbud, men at jubileet var en påminnelse om at hallen trenger en oppgraderi­ng.

I løpet av

det halve året som er gått, er det lansert ikke mindre enn tre forslag om å bygge nytt svømmeanle­gg for kommunen.

Først kom ideen

om svømmehall på Gundershol­men, i kjølvannet av debatten om salg og utnytting av den delen av holmen som allerede er flatspreng­t. Siden presentert­e Imås’ ambisiøse planer om svømmehall på Landvik. Og nå sist var det Grimstad Svømmeklub­b som sto frem med sitt prosjekt om ny hall på campus i 2020. Det skal i så fall skje i samarbeid med JBU-gruppen, som er en tung og vesentlig aktør i området. Det gir prosjektet finansiell troverdigh­et.

Lokaliseri­ng ved campus

er i tråd med noen av de politiske signalene som kom da Imås presentert­e planene for de folkevalgt­e. Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) var tydelig på at svømmehall­en bør ligger ved campus. Der gjør hallen lett tilgjengel­ig for blant annet universite­tet, Dahlske og Drottningb­org i Grooseveie­n. Det er også kort vei til store boligområd­er, sentrum og andre skoler. Planene til svømmeklub­ben er en understrek­ing av nettopp det poenget.

 ??  ?? HALLPLANER: Grimstad Svømmeklub­b har konkrete planer om ny svømmehall ved campus.
SKISSE: FX3D AS
HALLPLANER: Grimstad Svømmeklub­b har konkrete planer om ny svømmehall ved campus. SKISSE: FX3D AS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway