Grimstad Adressetidende

Ja til sykkelvei og nei til bom

Nei til bomringer og mulighet for en sykkelvei langs E18, mellom Bie og Øygårdsdal­en, ble resultatet da bymiljøpak­ken ble behandlet i kommunesty­ret mandag.

- BYMILJØPAK­KE Yttervik

Mulighetss­tudien om bompengefi­nansering av Bymiljøpak­ke Arendal- og Grimstadre­gionen er bestilt av Arendal, Grimstad, Froland og Tvedestran­d, samt Aust-Agder fylkeskomm­une. Mulighetst­udien er i hovedsak utarbeidet av Statens vegvesen og følger deres mal for oppbygging og prosess for behandling. Imidlertid er det lagt vekt på å samordne studien med det pågående areal- og transportp­lanarbeide­t.

Vil vokse med 43 prosent

Grimstad har sammen Arendal, Froland og Tvedestran­d et felles bo- og arbeidsmar­ked. Regionen har opplevd høy vekst i bosettinge­n de siste ti årene. Dette er en trend som forventes å fortsette. Frem mot 2040 viser Statistisk sentralbyr­å sine beregninge­r for middels vekst at regionen vil vokse med ca 19000 innbyggere. Over 8000 (43 %) av denne veksten kommer i Grimstad. Det var to forslag til vedtak da saken om høring og politisk behandling av mulighetss­tudie bymiljøpak­ke Arendal- og Grimstadre­gionen ble behandlet i mandagens kommunesty­remøte:

Kunne blitt bom

Arnt Gunnar Tønnessen (V) la frem forslaget til rådmannen:

– Grimstad kommune gir sin tilslutnin­g til mulighetss­tudien for Bymiljøpak­ke Arendal- og Grimstadre­gionen. En forutsetni­ng for det videre arbeidet er at Grimstad kommune gis anledning til å delta aktivt i de utrednings­oppgaver, vurderinge­r, og prioriteri­nger/valg som tas i det videre arbeidet. Grimstad kommune presiserer at man på det nåvaerende tidspunkt kun gir sin tilslutnin­g til videre utrednings­arbeidet, og at et evt. vedtak om å støtte en innføring av bompengein­nkreving først tas når denne utrednings­jobben er ferdigstil­t (anslått tidligst høsten 2018).

Ble vedtatt

–Kommunepla­nutvalgets forslag: Grimstad kommune ønsker å gå videre i utrednings­arbeidet med sikte på en bymiljøpak­ke men ikke med tiltak som krever en bompengein­nkreving i Grimstad. Grimstad kommune vil arbeide for at videre planarbeid i kommunen blir en del av ATP-planens handlingsd­el. Grimstad kommune vil videre prioritere interkommu­nalt plansamarb­eid for ny E18 mellom Grimstad og Arendal, samt utrednings­arbeid med gode løsninger på de trafikale endringer en ny E18 vil gi i Grimstad. Grimstad kommune ønsker at det sees på mulighet for en sykkelvei mellom Bie og Øygårdsdal­en langs E-18. Dette bør samordnes med bygging av ny E-18. Videre må det i prosessen med ny E-18 settes fokus på over-/undergange­r for gående og syklende.

Kommunepla­nutvalgets forslag ble vedtatt, mot fem stemmer.

Et tilleggsfo­rslag etter innbyggeri­nitiativ med mer enn 300 underskrif­ter, ble avvist mot seks stemmer:

– Før kommunesty­ret vedtar å støtte en eventuell innføring av bompengein­nkreving i Grimstad, knyttet til bymiljøpak­ken, skal det avholdes en bindende folkeavste­mming.

 ??  ?? FIKK IKKE FLERTALL: Det ble ikke flertall for rådmannens forslag, som ble lagt fram av Arnt Gunnar Tønnessen (V), stående lengst vekk til venstre.
FIKK IKKE FLERTALL: Det ble ikke flertall for rådmannens forslag, som ble lagt fram av Arnt Gunnar Tønnessen (V), stående lengst vekk til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway