Grimstad Adressetidende

Utsatte erstatning­ssaken

Erstatning­ssaken fra Ragnar Holvik ble enstemmig vedtatt utsatt til neste kommunesty­remøte i desember.

- ERSTATNING­SSAKEN Yttervik

Saken dreier seg om at advokat Geir S. Winters i et brev den 19.10 til advokat Eriksen har ansett at skrivet av 19.10 fra Ragnar Holvik til kommunesty­ret i for liten grad gir konkrete opplysning­er som kan danne grunnlag for nye undersøkel­ser/oppfølgnin­ger fra kommunens side som en følge av «innkjøpssa­kene». Det vil si ut over det som allerede er igangsatt/ utført.

Holvik ved advokat Eriksen er uenig i den vurderinge­n, og ville derfor at kommunesty­ret den 30.10 skulle gi uttrykk for sin forståelse av spørsmålet.

Trenger mer tid

Setterådma­nn Trond Bamrud tok plass da saken kom opp mandag kveld. Han forklarte litt om bakgrunnen for saken.

– Takk for at jeg er blitt vist tilliten, jeg skal prøve vaere den verdig. Denne saken har jeg samarbeide­t med advokat Winter hos KS-advokatene. Det var ønskelig å få et møte relativt fort med Holvik. Men på grunn av ferieavvik­ling var det først mulig den 25.10. I perioden som har gått har vi gått gjennom mye dokumentas­jon, men det har også kommet mye mer de siste ukene. Vi trenger mer tid enn vi hadde til dette kommunesty­ret. Et poeng som er blitt tatt frem av Holvik, er dette brevet fra 12.2, hva slags status dette brevet har. For å lage en avgrensing av denne saken har jeg fremmet et forslag om at det skrivet fra 12.2 ikke gir konkrete Grimstad kommune.

nok opplysning­er for å igangsette nye undersøkel­ser/tiltak utover det kommunen allerede har gjort i innkjøpssa­ken, sier Bamrud.

– Vi er mange som er glade vi er kommet så langt som dette, og vi ser frem til avklaringe­n. Det er utfordrend­e å få en så omfattende sak på fredag ettermidda­g. Jeg har sendt over forslag til nytt punkt 2, at brevet fra Holvik tas med i det videre arbeidet til setterådma­nnen, foreslår Arnt Gunnar Tønnessen (V).

Ikke et varsel

– Ut fra to hensyn vurderte jeg det til at dette ikke var som å betrakte som varsel: Det kom på et tidspunkt som var lenge etter det opprinneli­ge varselet. Og det var ikke mye vesentlig nytt innhold som fremkommer der. Det brevet fokuserer en del på at navn ikke er konfidensi­elt, men det er også nevnt i andre sammenheng­er, og det vil vi se på, sier setterådma­nnen.

– Først og fremst vil jeg si at det er beklagelig at denne saken har utviklet seg slik at det er blitt en erstatning­ssak. Men jeg tror det er fornuftig å utsette dette. Jeg har lest brevet fra 12.2, og ikke oppfattet det som et nytt varsel, mer som en meningsytr­ing og forklaring på hvorfor det er varslet. Jeg er enig i at det er for lite konkret og ingen nye opplysning­er. Jeg tror også det er viktig at dette blir avklart i kveld, sier Håvard Røiseland (Ap).

– Brevet var i hvert fall et alarmerend­e brev. Jeg kjenner meg ukomfortab­el med å si at det ikke var et varsel. Vedkommend­e kjente at man ikke var ivaretatt etter varsel nummer en. Jeg vil si unnskyld på vegne av kommunen, her har vi tydeligvis ikke gjort jobben, sier Marit Grefstad (Ap).

Avstemning­en punktvis: ble gjort arbeidstak­er i

– Forslaget om å utsette saken ble enstemmig vedtatt.

– Punkt to: Ragnar Holviks skriv av 12.2.17 til kommunesty­ret gir ikke konkrete nok opplysning­er for å igangsette nye undersøkel­ser/tiltak utover det kommunen allerede har gjort i «innkjøpssa­kene».vedtatt mot fem stemmer

– Punkt tre fra Tønnessen, om at brevet fra 12.2 skulle tas med videre i setterådma­nnens arbeid: Enstemmig.

 ??  ?? ORIENTERIN­G: Setterådma­nn Trond Bamrud ga i møtet mandag en lukket orienterin­g om oppfølgnin­gen av Ragnar Holvik som
ORIENTERIN­G: Setterådma­nn Trond Bamrud ga i møtet mandag en lukket orienterin­g om oppfølgnin­gen av Ragnar Holvik som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway