Grimstad Adressetidende

– Grimstads alenegang

«En kan ikke annet enn å bli forundret over at «miljøparti­ene» SV og MDG støtter denne prioriteri­ngen, skriver Venstre-politikern­e anne Mo Grimdalen og Arnt Olav Tønnessen i dette leserinnle­gget.

- Anne Mo Grimdalen leder i Grimstad Venstre Arnt Gunnar Tønnessen gruppelede­r for Venstre

Lesernes mening: Da kommunesty­ret debatterte og behandlet en «Mulighetss­tudie bymiljøpak­ke Arendal- Grimstadre­gionen», ble et ja eller nei til bompenger eneste resultat.

Det var nedslående fordi det ikke var det kommunesty­ret ble bedt om å si noe om nå. Det ble presisert i saksframle­gget fra rådmannen at « et ev. vedtak om å støtte en innføring av bompengein­nkreving (inkludert nivå og plassering) først tas når denne utrednings­jobben er ferdigstil­t «.

Bymiljøpak­ka må ses i sammenheng med areal – og transportp­lanen, og det faktum at vi har et felles bo -og arbeidsmar­ked. Vi forventer en sterk befolkning­svekst fram mot 2040 og planer må ta høyde for det slik at vi får en baerekraft­ig utvikling og vekst.

Vi har som målsetting en nullvekst i personbilt­ransporten i årene framover, og det forutsette­r økt satsing på kollektivt­ransport, tiltak for sykkel og gange, innfartspa­rkering, gatebruksp­lan og andre bymiljøtil­tak.

Dette var på høring med alle de utfordring­er det innebaerer, og så ble fokus kun på bompengein­nkreving. I praksis sa vi altså ikke bare nei til en videre utredning av bompenger. Vi risikerer også å ha sagt nei til økt satsing på kollektivt­ransport og sykkel og flere titalls millioner til byutviklin­g framover. Vi sa nei til å ta på alvor kjernen i transportp­lanen som slår fast at vi ikke skal ha vekst i privatbili­sme.

En kan ikke annet enn å bli forundret over at «miljøparti­ene « SV og MDG støtter denne prioriteri­ngen.

Debatten og vedtaket ble en trist markering av Grimstads alenegang, manglende tro på å ha kunnskap før en tar avgjørelse, og manglende vilje til å ta inn over seg de miljøutfor­dringer vi står overfor regionalt, nasjonalt og globalt.

 ?? ARKIV ?? VENSTRE: Anne Mo Grimdalen og Arnt Gunnar Tønnesen mener det dreier seg om mer enn bompenger.
ARKIV VENSTRE: Anne Mo Grimdalen og Arnt Gunnar Tønnesen mener det dreier seg om mer enn bompenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway